BORUSSIA DORTMUND - RBK 0-3» KampfaktaDEREK: Rosenborg-spissen Jan Derek Sørensen scoret to mål mot lederen av den tyske Bundesligaen.
Foto: Scanpix
Rosenborg rundspilte lederen av den tyske Bundesliga til tider da de vant 3-0 på Westfalenstadion. Nå ser det meget lyst ut for videre spill i Champions League.

RBK kunne fort ha kommet i ledelsen da Borussia Dortmund keeper Jens Lehmann sendte en ball bare centimeter utenfor sitt eget mål da han forsøkte å sentre til en medspiller.

Men like etter var centimeterne og flaksen på RBKs side. Bent Skammelsruds pasning gikk via Carew til en umarkert Jan Derek Sørensen som enkelt kunne sende ballen i mål. Det som vi unnlater å si er at "Derek" egentlig var i offside da John Carew tuppet ballen videre.

1-0 var ikke nok for Rosenborg. Norges aller beste lag bare fortsatte hardkjøret mot tyskerne som etter hvert kom mer og mer på etterskudd. Til tross for virkelig store RBK-sjanser ble stillingen til pause 1-0.

Et kvarter ut i andre omgang kunne Jan Derek Sørensen fastslå at han er kanskje Norges beste ving. Hans nydelige frispark fra 20 meter skrudde seg perfekt i målet bak en sjanselsøs Dortmund-keeper.

Selv om kampen da allerede var punktert, ville Mini og hans nesten like lave legestudent-kamerat Fredrik Winsnes det annerledes. De to kortvokstes vendinger og veggspill utspilte det meget rutinerte tyske forsvaret, før venstrebeinte Winsnes kunne sette ballen i mål med høyrefoten.

Denne fantastiske fotballkampen er allerede blitt rangert som den beste prestasjonen av et norsk klubblag. Og det mest fantastiske er at det så nesten enkelt ut da Rosenborg-spillerne rundspilte Borussia Dortmund som ikke hadde tapt på hjemmebane på over et år.
Hvordan kan dette ende?

Thomas Myren (20.10.99)