English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Birger Meling
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 39, 40, 41, 42, 43  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
1972 Miami Dolphins
Legende


Joined: 30 Jul 2007
Posts: 17533
Location: Oslo

PostPosted: 08.05.2020 10:56    Post subject: Reply with quote

Vært lojal? Han er på sin første RBK-kontrakt og varsler at han ikke vil skrive under en ny. Lykke til og forstår han vil ut, ingen vonde miner da vi kunne solgt, men lojal? å da være et minimum at han ikke la opp i protest eller rømte til et land uten utleveringsavtale? noe mer har han ikke gjort i lojalitetens navn.
Back to top
View user's profile Send private message
Cyrilp
Veteran


Joined: 03 Aug 2008
Posts: 3507
Location: Elsker Molde by, ikke MFK... Savner alltid Nidaros.

PostPosted: 08.05.2020 12:34    Post subject: Reply with quote

Lojal i form av gode holdninger og oppofrende innsats. Aldri klaget ala Søder og andre. Kun vår egen feil at vi ikke har cashet inn tidligere og skaffet en god erstatter før.
_________________
Samhandling: Et begrep som benyttes om koordinering og gjennomføring av aktiviteter i en prosess der ingen enkelt person eller institusjon har et totalansvar for prosessen.
Back to top
View user's profile Send private message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 4947

PostPosted: 10.05.2020 22:03    Post subject: Reply with quote

Enig.
syns det er kjipt om han ike vil signere ny kontrakt, men man kan ikke klandre ham.
Han har vært eksemplarisk og arbeidskontrakten hans går ut nå.

Hadde han sutra og klaga etter å spilt rævva kunne jeg forstå at han ble upopulær, men han har jo gjort alt riktig og vært åpen hele veien. Og så er han ikke 18-19 år heller så helt normalt å vil se hvilke muligheter han har.

Anser det som at det fremdeles er mulig han signerer ny kontrakt om horneland klarer å skape resultater å han får trua på e-cup/CL.

Men man kan ikke klandre norges beste venstreback for å ha ambisjoner utover RBK...

Og ja ideelt sett hadde det vært fint om vi fikk penger for ham, men dette er helt normalt og vi får heller håpe de forandrer bosman regelen eller noe ^^
_________________
Lomaxx wrote:
Merker at jeg ikke er redd i det hele tatt når Tavares har ballen. Mannen er jo så treg at han får Besart Berisha til å se ut som bippe stankelbein
Back to top
View user's profile Send private message
Henning
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 16119

PostPosted: 10.05.2020 22:17    Post subject: Reply with quote

Bryr meg null og niks om hvorvidt det er "normalt", i hans rett, eller at han ikke har sutra. Han velger å ikke skrive ny kontrakt, han velger å dra gratis. At supportere kritiserer det er helt selvsagt.
Back to top
View user's profile Send private message
Pokie
Veteran


Joined: 05 Aug 2011
Posts: 1355
Location: Trondheim

PostPosted: 11.05.2020 11:18    Post subject: Reply with quote

Nå er det kanskje litt tidlig å sette gutten i gapestokk da. Han har ikke sagt et eneste sted enda at han ikke vil diskutere en eventuell forlengelse på et senere tidspunkt. Han har ikke (som Strandberg, Brynhildsen eller andre) sagt at forlengelse er uaktuelt. Han har derimot sagt at det ikke passer seg å diskutere en forlengelse av en kontrakt i en tid hvor ansatte i klubben er permittert og spillere står med lønnskutt. Der står saken, saken kan få alle mulige ender etter dette.

Vi må passe oss for å ikke bli helt Odd heller. Å bruke ultimatum som "du vil ikke forlenge, derfor skal du hate livet på benken i resten av kontrakttiden", eller "forleng kontrakten, ellers så får du ikke spille et sekund mer" er en helt latterlig idiotisk måte å drive klubb på, og det får konsekvenser i form av at agenter, spillere og andre faktorer som måtte innvirke på klubbvalg råder spillere til å velge andre i stedet.

For meg er dette jævlig enkelt. Dersom det er noen å skylde på for at gode spillere (spillere uten tilknytning til Rosenborg i utgangspunktet) ikke forlenger kontraktene sine i Rosenborg, så er det fordi spillerne ikke anser Rosenborg som et bra nok sted å være, det være seg utviklingsmessig eller lønssmessig. Får vi ikke solgt spillere for de summene vi ønsker, er det fordi de ikke ser gode nok ut i Rosenborg. Sliter vi med at spillere blir gode først når de nærmer seg kontraktens slutt, skriver vi for korte kontrakter, eller henter spillere på et for dårlig nivå. Ikke minst; stadig vekk hører vi fra spillere i media at man ikke en gang har snakket om å forlenge kontrakten før det var for sent (hallo, det er jo 50 meter fra brakka og bort til treningsfeltet, hvor vanskelig kan det være å ha en dialog om slikt?). I Skjelvik-saken hadde vi til og med krefter innad i klubben som ikke ville at han skulle forlenge - til tross for at treneren ønsket å ha ham med videre. Resultatet av dette ble at vi så ut som et juniorlag defensivt, mistet vår beste spillende stopper, kjøpte en eldre og dårligere stopper uten videresalgspotensiale for 12 millioner kroner i ren desperasjon på overgangsmarkedets siste dag. Best av alt: dette gjorde vi etter at vi ikke rakk/greide å kjøpe en britisk bråkmaker/alkoholiker for 2 millioner pund, som vi forøvrig kunne hentet gratis et halvår tidligere.

Igjen. Det er enkelt. Greier denne klubben å bli et sted hvor spillerne føler at de utvikler seg, trives og får godt nok betalt vil en større andel av spillere bli værende, eller eventuelt føle at de må gi noe tilbake. Ikke minst vil man da selv bli en mer attraktiv destinasjon for spillere i andre klubber som er i lignende situasjon (bosman-spillere i andre klubber kommer jo sjelden hit). Det handler om oversikt, hardt arbeid og langsiktig strategi i spillerlogistikken og det handler om at man har et sportslig team som gjør at spillerne utvikler seg nok til at de enten selges dyrt videre eller føler at dette er riktig sted å være mtp. utvikling. Klarer vi å bygge en slik klubb vil vi med tid havne på riktig side oftere ifb. med spillersalg og kontraktssituasjoner.


Og bare så det er sagt; Brynhildsen-saken er en helt annen. Når en homegrown-spiller velger å vente ut kontrakten og attpåtil gå til en klubb i Norge (slik at man også får mindre utviklingskompensasjon) er dette naturligvis noe helt annet. Det er langt mer egoistisk og langt mindre lojalt.
_________________
"I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered."

- George Best
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 20833

PostPosted: 11.05.2020 11:53    Post subject: Reply with quote

Stabæk har fått bud på Brynhildsen, til dels også svært gode bud, siden vinteren 2018. Takket nei hver gang, og IAO har flekset i media at tiden der de solgte spillere til Rosenborg og Molde er forbi. De har absolutt ingenting å klage på for at han nå drar gratis, og det er de som selv sitter igjen som idioter.

Hvis det stemmer at vi har takket nei til gode bud på Meling, er det helt greit at han drar gratis. Da har vi tatt et valg/en sjanse og får bære ansvaret for dette selv. Men at han har vært "lojal" og alt det der? Please, da. Han har tjent millioner i norges beste klubb og gjort jobben sin, verken mer eller mindre.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Pokie
Veteran


Joined: 05 Aug 2011
Posts: 1355
Location: Trondheim

PostPosted: 11.05.2020 12:10    Post subject: Reply with quote

Helt enig i at han heller ikke fortjener et sånt lojalitetsstempel. Men det er tross alt ikke mange fotballspillere som fortjener slikt heller.
_________________
"I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered."

- George Best
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
machiavelli
Veteran


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 1535

PostPosted: 11.05.2020 12:39    Post subject: Reply with quote

Lojalitet er oppskrytt i fotballen. Eneste måten å skape lojalitet på er å skape en klubb folk ønsker å være i.

Jeg tviler på at RBK anno 2018-2019 var et sted man virkelig koste seg i.

Forøvrig er Brynhildsensaken kjemperelevant. Stabæk nekter å selge en spiller som er inne i siste året av kontrakten sin. Da gambler de, og de tapte.

Støtter Hedon 100%.
Back to top
View user's profile Send private message
Flabbergast
Veteran


Joined: 19 Jul 2012
Posts: 2532
Location: Oslo

PostPosted: 11.05.2020 14:30    Post subject: Reply with quote

Tenk hvor kvalmende langt spillermakt og agentmakt har kommet i dagens fotball når noen er tilbøyelige til å kalle spillere som sitter ut kontrakten heller enn å kaste seg på et annet tilbud, for lojale. De "respekterer og hedrer kontrakten" og er omtrent som en snart utryddet art av gullgutter å regne. Blir litt tom inni seg av sånt

ser dette er i Meling-tråden, uten at det er han jeg tenker på. mer en rant mot diskusjonen om brynhildsen og stabæk og generelt dagens fotball. akk
Back to top
View user's profile Send private message
machiavelli
Veteran


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 1535

PostPosted: 11.05.2020 15:36    Post subject: Reply with quote

Kvalmende at spillere har rettigheter?

Eller mener du at Brynhildsen burde signert en ny kontrakt hos en arbeidsgiver som er helt virkelighetsfjern? Der hvis han hadde signert en ny kontrakt hadde han aldri blitt solgt før kontrakten gikk ut igjen? Hvem ville knyttet seg til noe sånt?

Eller Meling? Der vi også har takket nei til tilbud? Når Meling blir for viktig til å selge, så er det klart at han går når kontrakten er ute og han ønsker nye utfordringer. Det er risikoen man har tatt ved å 1) ikke ha realistiske alternativer på blokka og 2) ikke selge når det er ideelt å selge.
Back to top
View user's profile Send private message
Lomaxx
Veteran


Joined: 30 Jul 2006
Posts: 3876
Location: Telt på wembley

PostPosted: 11.05.2020 16:28    Post subject: Reply with quote

Men har det vært noen gode tilbud på bordet for Meling? Da mener jeg ikke noen oppdiktede bud som folk har snakket om på forumet uten noe som helst håndfast. Kan ikke huske å ha hørt noe om et bud i det hele tatt jeg, men skal være ærlig nok til å si at det har ikke vært sånn at jeg har fulgt for nøye med heller på akkurat det da. Det er liksom ikke sånn at vi kan selge en spiller til Fantasy klubben til Kjetil Rekdal heller. Uansett så syns jeg ikke dette er en dritt å diskutere før det er snakk om mer enn at han ikke ville starte forhandlingene i en periode hvor folk var permittert og spillere hadde tatt lønnskutt.
_________________
Grilldress er også en dress:)

Ratatosk wrote:

Det hjelper lite å legge seg flat, dersom man ikke evner å reise seg. Da får man heller begynne med svømming!
Back to top
View user's profile Send private message
machiavelli
Veteran


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 1535

PostPosted: 11.05.2020 17:25    Post subject: Reply with quote

https://www.eurosport.no/...tory.shtml

Begrunnelsen var ikke summen, men at Birger var for viktig når vi skulle ut i Europakvalikk.
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 52269
Location: Trondhjem

PostPosted: 11.05.2020 19:46    Post subject: Reply with quote

I direktesendinga til Adressa virket ikke Dorsin særlig optimistisk med tanke på å få forlenget kontrakten.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Claudius Galenus Standarn
Veteran


Joined: 19 Aug 2015
Posts: 2776
Location: Drammen

PostPosted: 29.05.2020 20:45    Post subject: Reply with quote

Horneland regner med at Meling er tapt (+sak).

Quote:
– Vi ønsker å få i gang Trondsen på venstreback, og å bygge ham opp der. Vi har vært ærlige på at det interesse for Birger, og ser for oss at han kan glippe. Da må vi ha et alternativt klart, sier Horneland.


Så får vi se hvor lang tid det tar før vi mister Trondsen fordi han ikke vil spille på venstre back. Han sier i saken han ikke vil sette seg på bakbeina, men også at han (fremdeles) ser på seg selv som en midtbanemann.

Får se hvordan dette utvikler seg, men det er bare å anta at Meling er tapt, og at vi burde få inn en som faktisk vil og ser på seg selv som back.
Back to top
View user's profile Send private message
larsarus
Veteran


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 9817
Location: Trolla

PostPosted: 29.05.2020 20:52    Post subject: Reply with quote

Kanskje ordne med spillerlisens til Dorsin?
_________________
RUSK

- "Prøv å bli god " -- Nils Arne Eggen
Back to top
View user's profile Send private message
Claudius Galenus Standarn
Veteran


Joined: 19 Aug 2015
Posts: 2776
Location: Drammen

PostPosted: 29.05.2020 20:54    Post subject: Reply with quote

Du synes vi burde score enda flere stygge dødballmål i år? Støttes!
Back to top
View user's profile Send private message
Keenoir
Legende


Joined: 07 Jun 2005
Posts: 16531
Location: Stavanger

PostPosted: 29.05.2020 22:51    Post subject: Reply with quote

Standarn de Lamarck wrote:
Får se hvordan dette utvikler seg, men det er bare å anta at Meling er tapt, og at vi burde få inn en som faktisk vil og ser på seg selv som back.


Vi kan vel da benke Meling og ha han som back-up den siste tiden av kontrakten og heller bruke spilletiden på ser mer enn de neste 6 månedene med tanke på sin Rosenborg karriere?
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 1565

PostPosted: 29.05.2020 23:43    Post subject: Reply with quote

Tror ikke vi har råd til å gi bort de poengene vi sannsynligvis vil miste ved å sette Meling på benk.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Claudius Galenus Standarn
Veteran


Joined: 19 Aug 2015
Posts: 2776
Location: Drammen

PostPosted: 30.05.2020 00:13    Post subject: Reply with quote

Å sette spillere på benken fordi de ikke signerer ny kontrakt kan Odd og Stabæk gjøre. Tror ikke det lønner seg i lengden å behandle spillere slik.

Det beste er at Meling signerer ny kontrakt. Nestbeste er at han selges til sommeren. Tredje beste er at han spiller sesongen ut, gir alt og så forlater oss. (er min mening)
Back to top
View user's profile Send private message
Hedning
Veteran


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 9254

PostPosted: 30.05.2020 08:04    Post subject: Reply with quote

Tommel'n opp!
Back to top
View user's profile Send private message
Ståle
Proff


Joined: 06 Aug 2009
Posts: 340
Location: Trondheim

PostPosted: 30.05.2020 08:43    Post subject: Reply with quote

På generelt grunnlag synes jeg klubben er for dårlige på å aktivt selge spillere som er på utgående kontrakt, og istedet skulle vente å se om de er villige til å skrive under ny kontrakt. Da sitter spilleren med alle kortene på hånden. Kontraktforhandliger bør startes minst 18 mnd før kontrakten går ut, og hvis de ikke kommer til enighet bør man aktivt begynne å selge/ lete etter erstatter i dette vinduet. Hvis man ikke får solgt (til rett pris) i dette vinduet, har man et vindu igjen. I dette vinduet må alle bud bedømmes opp mot verdien på å ha spilleren i laget ut sesongen for deretter å miste gratis. I noen tilfeller vil verdien spilleren tilfører laget være såpass høy at dette er fornuftig, men langt fra alltid. Det spørs blant annet på hvilke andre spillere man kan få tak i eller allerede har i klubben i samme posisjon, og kvalitetsgapet mellom disse og spilleren på utgående kontrakt.

Poenget her er at det virker som om klubben er for lite strukturerte i tankegangen rundt dette, og at denne «vente å se» holdningen i kontraktforhandliger har kostet klubben mye penger. Spillertroppen kan i grunn sees på som en portefølje av investeringsobjekter, og vurderingene bør gjøres på bakgrunn av deres nåværende og fremtidig verdi opp mot de mulighetene (kall det gjerne real-opsjonene) man har tilgjengelig.
Back to top
View user's profile Send private message
Nordens Lokomotiv
Veteran


Joined: 13 Mar 2016
Posts: 1496

PostPosted: 30.05.2020 12:12    Post subject: Reply with quote

Klubben har ikke kompetanse til å finne gode erstattere, derfor sitter klubben og holder på gode spillere og taper millioner i stedet for å ha en jevn flyt av spillere som går ut og inn av klubben. Nå kommer vi snart til enda en stor utskifting, som har blitt vanlig de siste 10 årene, hvor spillere som Meling, Trondsen og Adegbenro forsvinner på kort tid uten at vi sitter igjen med særlig mye penger. Så blir det å bruke masse penger på 3 gode spillere som signerer like lange kontrakter.
_________________
Ansett Svein Maaalen
Back to top
View user's profile Send private message
Mestalla
Senior


Joined: 29 Oct 2017
Posts: 213

PostPosted: 30.05.2020 12:48    Post subject: Reply with quote

3 gode. Synes heller det er en god, en middels og en flopp. For å signere en ny Adegbenro skal vi har ordentlig flaks for. Synes ikke Meling er noe WOW akkurat.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 1565

PostPosted: 30.05.2020 15:09    Post subject: Reply with quote

Ceide kan jo gjøre det slik at det ikke er krise om vi skulle få et pent bud på Adegbenro slik jeg ser det. Men ja, Sælnes tok det sin tid å få erstattet (og Trondsen ble brukt til alt annet så det har vi egentlig ikke fått til), Skjelvik tok det sin tid å få erstattet (og da av en altfor dyr Hovland som hastekjøp, og det var et steg ned), Midtsjø har vi ikke erstattet enda med mindre Tagseth kan ta steget.

Det ene er evnen til å finne gode folk inn, der kan vi håpe at Dorsin har mer å komme med en Bjørnebye. Det andre er evnen til å få gode folk opp, og det er helt i det blå med når Hollenderne flyr ut.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Captain
Veteran


Joined: 13 Jul 2016
Posts: 2360

PostPosted: 30.05.2020 16:13    Post subject: Reply with quote

Mestalla wrote:
3 gode. Synes heller det er en god, en middels og en flopp. For å signere en ny Adegbenro skal vi har ordentlig flaks for. Synes ikke Meling er noe WOW akkurat.


Meling har vært én av vår aller beste spillere de siste sesongene. Til tider har han vært outstanding, men mangler dessverre en del målpoeng. Hvis man mener at en spiller av et slikt kaliber er middels, ja, da må man stikke fingeren i jorda. Rosenborg er ikke et topplag i Europa, dessverre, men slik er det.

I tillegg vil jeg komme med en påstand; Hvis Meling hadde spilt i utlandet, uansett liga (nesten), ville han vært fast venstreback på landslaget. Aleesami har på ingen måte vært bedre enn Meling, men han spiller for et lag i det store utland.

Håper virkelig Meling signerer en toårskontrakt, slik at alle parter kjøper seg tid mtp. en overgang!
_________________
Stolt fortid, stor fremtid
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 39, 40, 41, 42, 43  Next
Page 40 of 43

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2020 RBKweb