English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Eirik Horneland
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 301, 302, 303 ... 335, 336, 337  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nidaros997
Veteran


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 2274

PostPosted: 21.06.2020 23:58    Post subject: Reply with quote

moomoo wrote:
nidaros997 wrote:
I tillegg så har det kommet frem klare mangler i Hornelands kompetanse, f.eks. i forhold til å bruke digitale verktøy i treningsarbeidet,


Det digitale verktøyet, altså analysen ble lagt tilside da klubben ikke hadde noen til å bruke/analysere dataen.


Ja, det fremgikk tydelig at heller ikke "livets harde skole"-Kåre hadde nyttiggjort seg de dataene som ble samlet inn. Og heller ikke Perry, eller JJ. Rosenborg var vel en av de første klubbene til å være med i utviklingen av slike verktøy, og innsamlingen av data må vel gå helt tilbake til Høgmo/Tørum? Tjenesteforsømmelse av både trenere og styret å ikke bruke disse dataene i alle disse årene.

Når det gjaldt Horneland spesifikt, så tenkte jeg mer på interessen av å bruke verktøyet, så som å kontakte noen på NTNU (som Ranheims fysiske trener, meriterte og etter hvert godt kjente NTNU-forsker Ulrik Wisløff) eller hente inn en ny analytiker i samme klasse som Maalen som kunne fått i oppgave å analysere dataene. Selv om ingen trenere før ham heller hadde nyttiggjort seg av dataene, så fantes ekspertisen bare et steinkast unna Brakka, og Horneland ble den første treneren til å skrote innsamlingen av dataene, som sikkert kunne hatt verdi i forskningsøyemed eller den treneren som kommer etter ham.

Men, det som har brent seg fast hos meg, var den eplekjekke negative holdningen til IT og skole som kom frem i magasin-intervjuet i Adressa kort tid etter ansettelsen, hvor han poengterte at han brukte en gammel mobil som egnet seg til å sende sms, at han ikke hadde noe særlig med skolegang (avbrutt videregående?), at kona kunne ta seg av det tekniske (som nettbank?), og at den pc-en som klubben hadde kjøpt inn til ham kom til å forbli uåpnet på kontorpulten hans. En skulle tro året var 1989, ikke 2019.

Jeg forlanger ikke at en RBK-trener skal være en data-nerd, men interessen bør være der, og hovedtreneren må være nysgjerrig etter å ta i bruk verktøy, analoge som digitale, som kan utvikle laget og gi oss et konkurransefortrinn. Høgmo og Hamrén fremstår her som rette typen.

Det sier seg selv at når selv Messi ikke spiller en meter fotball i trening eller kamp uten å ha en chip på kroppen, da skal ikke Rosenborg ha en trener som skroter det digitale verktøyet, som tar den fysiske trenerjobben selv, og påstår han kan gjøre jobben like godt (f.eks. mht. skadeforebygging) ved å se hvordan spillerne fungerer på trening. Det at han tok disse grepene demonstrerte kanskje at han i en mindre klubb ikke hadde hatt tilgang på slike ressurser, og at det ble vanskelig for ham å skulle forholde seg til slike ressurser når de ble gjort tilgjengelige for ham i en større klubb som Rosenborg. En kritikk som forøvrig også treffer trenerne før ham.
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5866
Location: Drammen

PostPosted: 21.06.2020 23:59    Post subject: Reply with quote

Jeg tror ikke Horneland har mistet garderoben. Da ville det vært rykter her inne. Men det kan godt være at både spillere og Horneland selv ser at de er i en blindgate hvor de ikke får ut i kamp det de trener på. Det betyr jo ikke nødvendigvis at noen gjør feil eller er udugelig. Det er psykologi.

Horneland fremstår før meg som en mann med både integritet og selvinnsikt. Og han er i trenersammenheng ung og urutinert og virker lærevillig.

Han var i tvil om RBK jobben og så først nei takk.

Jeg tror faktisk at han kan være fornuftig nok til å se at endring trengs, og hvis den riktige lederen kommer inn, kan han lære, og kanskje være en kandidat igjen om 1-2 år når han har vært på dette nivået ei stund.

Ikke utenkelig før meg at han blir å se. Eller trener under en manager.
Back to top
View user's profile Send private message
Kent
Veteran


Joined: 11 May 2007
Posts: 1018

PostPosted: 22.06.2020 00:01    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
SverreTrd wrote:
Hareide har som mange sier pondus og CV, og dersom en trener uten dette ikke får en god start, vil han neppe kunne hanke seg inn igjen. Her kan vi vel etter 1.5 års "start" oppsummere at Horneland ikke har fått en god en?

Og i den forbindelse kan det jo være greit å minne alle på at Kjetil Knutsen også trengte tid med Glimt. I sin første sesong der var han tre poeng unna nedrykk, og kunne veldig fort rykket ned om sesongen varte litt lengre. Avsluttet sesongen med ni kamper på rad uten seier.

Han vil aldri, aldri få lignende tid og tålmodighet her.


Når sant skal sies, kom Glimt opp fra OBOS, og at de klarte å holde plassen var godt nok i seg selv første sesong.

Ble deretter en suksess år to, og kåret til årets trener.

Ser ikke akkurat ut til at det blir en down i år heller, selv om de mistet Evjen.

Skjønner egentlig ikke argumentasjonen til enkelte, at det omtrent er negativt at man gjør det bra (over evne) med små ressurser i en liten klubb, vs like bra i en stor klubb med større ressurser.

Hva tilsier at Knutsen skulle få til noe mindre med de spillerne han kunne fått til rådighet i RBK?

Ser heller ikke på dagens garderobe som særdeles krevende å overta. Vi har hatt langt mer krevende typer i laget tidligere.
_________________
Ivar Koteng: Eirik Horneland er Norges beste trener!
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5866
Location: Drammen

PostPosted: 22.06.2020 00:04    Post subject: Reply with quote

Hedon wrote:
PerO wrote:
Jævla stavekontroll 😎

Men ja, jeg kan avkrefte at noen av innleggene er skrevet via Citrix eller naboens wifi. Fryktelig enkelt å bevise det, også. En Citrix-server vil for eksempel ikke operere med dynamisk IP, bare for å utelukke den. Og når man sitter femti mil unna hverandre, er også naboteorien syltynn. Begge skriver på fastnett (ikke mobil) med dynamisk IP (privatkunder) fra to store ISP-leverandører. IP-historikken til de to det gjelder tyder også på at de jobber i to vidt forskjellige bransjer. Han ene har et annet nick her, kan basert på litt logisk research være et familiemedlem.

Proxy, VPN, Citrix vil nesten utelukkende operere med statisk IP og nesten aldri tilhørende privateide nettabonnement. Mobiltelefoner opererer på et helt annet IP-nett. Alle bevis tatt i betraktning er altså sjansen for at disse to er samme person langt under 1%.

Var det ellers noe før vi stenger?

Sånn, da ble det vel klart for alle. Du har kompetansen (Det visste jeg forøvrig 😁)
Back to top
View user's profile Send private message
Nidarosballklubb
Senior


Joined: 15 Apr 2019
Posts: 237
Location: Norge

PostPosted: 22.06.2020 00:08    Post subject: Reply with quote

Jeg har mine tvil om at ryktene stemmer, men håper selvsagt på det.

I så fall tror jeg Horneland er blitt bedt om å trekke seg mot en god kompensasjon mot å få sparken uten kompensasjon.

Dette er teorier men kanskje var Hornelands nye kontrakt for én måned siden forkledd som en forlengelse men at RBK hadde behov for å gjøre dette enklere med noen ytterligere endringer. Hvis ikke henger det ikke på greip å forlenge for så å kvitte seg med han etter 2 kamper. Kanskje trengte de derfor ikke å forlenge med Emberland siden hans kontrakt er slutt den dagen Hornelands kontrakt er slutt uansett. Slik at hans kontrakt var juridisk uproblematisk for det de planla: At Hareide skulle ta over?
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 20930

PostPosted: 22.06.2020 00:10    Post subject: Reply with quote

Kent wrote:
Når sant skal sies, kom Glimt opp fra OBOS, og at de klarte å holde plassen var godt nok i seg selv første sesong.

Det var godt nok, men det var ikke en imponerende sesong av Glimt. Veldig mange eksempler på at et nyopprykket lag har prestert vesentlig bedre. Han har fått jobbet i ro og fred uten ytre press i ganske lang tid før ting løsnet. Sånn er det ikke det fungerer her.


Kent wrote:
Skjønner egentlig ikke argumentasjonen til enkelte, at det omtrent er negativt at man gjør det bra (over evne) med små ressurser i en liten klubb, vs like bra i en stor klubb med større ressurser.
Det er jo ingen som sier at det er negativt at han får til noe bra med lite ressurser, men man påpeker at det er mange forskjeller på BodøGlimt og Rosenborg. Det mest åpenbare er at han her vil overta en gruppe spillere som er så langt utenfor flytsonen at det nesten er skummelt, mens i Bodø flyr de på vannet om dagen. Det er noen forskjeller man er nødt til å ta hensyn til, og kanskje det ikke er riktig tidspunkt for en umerittert trener å ta over dette bekmørke RBK-laget. Det kan derimot være et strålende tidspunkt om et par år, om Hareide har fått sving på laget, fjernet råtten frukt og sent oss av gårde på en medgangsbølge.

Spør Janne Jönsson om forskjellene på å trene Stabæk i umenneskelig flyt kontra RBK i motgang. Det er jaggu to ytterpunkter på krevende-skalaen i norsk fotball.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
MikkelBille
Proff


Joined: 18 May 2015
Posts: 312

PostPosted: 22.06.2020 00:15    Post subject: Reply with quote

Vet du at Hareide har signert, eller skal signere, Hedon?
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 20930

PostPosted: 22.06.2020 00:17    Post subject: Reply with quote

Vet ikke at han skal signere nei, men vet at det kan skje.

Edit: Eller "vet" er kanskje å dra på. Det finnes derimot gode, uavhengige kilder som hevder at det er aktivitet i den retning.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
MikkelBille
Proff


Joined: 18 May 2015
Posts: 312

PostPosted: 22.06.2020 00:19    Post subject: Reply with quote

Da ble det plutselig vanskelig å sove!

Edit: om du kan utdype blomsterspråket litt mer, så blir sikkert fler enn jeg takknemlig.


Last edited by MikkelBille on 22.06.2020 00:21; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Hedon
Forumsjef


Joined: 09 Sep 2002
Posts: 20930

PostPosted: 22.06.2020 00:19    Post subject: Reply with quote

Bare å sove. Er styremøte i morgen. Tipper det kommer avklaring etter dette.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
eksil
Veteran


Joined: 24 May 2011
Posts: 4408
Location: Ski

PostPosted: 22.06.2020 00:22    Post subject: Reply with quote

Takk Hedon. Love
_________________
HMG
Back to top
View user's profile Send private message
Largactyl
Veteran


Joined: 12 Sep 2005
Posts: 3972

PostPosted: 22.06.2020 00:26    Post subject: Reply with quote

Natta Hedon Love
_________________
https://twitter.com/djuptjuv
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
MikkelBille
Proff


Joined: 18 May 2015
Posts: 312

PostPosted: 22.06.2020 00:48    Post subject: Reply with quote

Rart at ikke adressa eller Nidaros er på saken da.
Back to top
View user's profile Send private message
micke
Proff


Joined: 20 May 2007
Posts: 291

PostPosted: 22.06.2020 00:49    Post subject: Reply with quote

Henning wrote:
senador wrote:
På kort sikt er Hareide en god løsning. På lengre sikt er han ikke det. Han støtter ikke visjonen om offfensiv og artig fotball. Vi får ikke tilbake publikum med Hareide, men gull ja kanskje.


Rart å si det, men enig med senador.


Danmark under Hareide var ikke kjedelig å se på
_________________
Han kan ikke skyte med venstre, han kan ikke heade, han kan ikke takle og han scorer ikke mange mål. Men ellers er han helt all right.
Back to top
View user's profile Send private message
waterfalls
Rutinert


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 601
Location: Stjørdal

PostPosted: 22.06.2020 01:10    Post subject: Reply with quote

MikkelBille wrote:
Rart at ikke adressa eller Nidaros er på saken da.


De avventer nok litt de også, en slik nyhet går de ikke ut med før de er trygg på saken. Risikerer jo å ødelegge troverdigheten sin noe enormt, og hvis styremøtet først er i morgen så er ikke alt avklart enda.
Back to top
View user's profile Send private message
Nidarosballklubb
Senior


Joined: 15 Apr 2019
Posts: 237
Location: Norge

PostPosted: 22.06.2020 01:26    Post subject: Reply with quote

Kan ha vært noen som hørte feil. At Horneland skal trekke ei tann i morgen?
Back to top
View user's profile Send private message
Francisco Clementine
Rutinert


Joined: 07 Aug 2018
Posts: 832

PostPosted: 22.06.2020 02:02    Post subject: Reply with quote

Eller at han skal trekke sei?
Back to top
View user's profile Send private message
Chuck Bendtner
Veteran


Joined: 14 Mar 2006
Posts: 6181
Location: Rettsia av byen

PostPosted: 22.06.2020 02:29    Post subject: Reply with quote

Trekk i dassen, trekk i toget, trekk i dusjen, TREKK OVERALT!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Cyrilp
Veteran


Joined: 03 Aug 2008
Posts: 3521
Location: Elsker Molde by, ikke MFK... Savner alltid Nidaros.

PostPosted: 22.06.2020 03:30    Post subject: Reply with quote

Merker jeg har feiret for mye på forskudd... håper å våkne til gode nyheter. Smile
_________________
Samhandling: Et begrep som benyttes om koordinering og gjennomføring av aktiviteter i en prosess der ingen enkelt person eller institusjon har et totalansvar for prosessen.
Back to top
View user's profile Send private message
niccolai
Veteran


Joined: 25 May 2008
Posts: 1525

PostPosted: 22.06.2020 07:02    Post subject: Reply with quote

Stusser selv over at ingen medier har omtalt dette enda .. hmm
_________________
"Spennende spiller denne Werni!!, Demper hardere enn han skyter!!"

Sitat fra Ivar Hoff..
Back to top
View user's profile Send private message
Troillongan
Proff


Joined: 07 Sep 2007
Posts: 335
Location: Trondheim

PostPosted: 22.06.2020 07:29    Post subject: Reply with quote

Høvdingene på Brakka avviser kontant at der er noe på gang i alle fall.. Hadde likt "ingen kommentar" bedre kjenner jeg.
_________________
I kvit å svart..
Back to top
View user's profile Send private message
doffen
Veteran


Joined: 07 Jun 2005
Posts: 1889

PostPosted: 22.06.2020 07:40    Post subject: Reply with quote

Ingen kommentar ville vært som bensin på bålet. Bedre å bare si nei dersom det enda ikke er sikkerhet rundt erstatter eller at ting ikke er klart ift horneland. Er mulig Horneland har sagt at han skal diskutere å trekke seg, og ikke har trekt seg enda. I alle tilfeller er det best, fra høvdingenes side, å avvise hva som helst kontant.

Kjenner jeg blir gretten om det ikke skjer noe. Mildt sagt forbanna om styret overtaler Horneland til å prøve videre. Vel; har en følelse av at vi feiret litt for tidlig.
Back to top
View user's profile Send private message
niccolai
Veteran


Joined: 25 May 2008
Posts: 1525

PostPosted: 22.06.2020 08:12    Post subject: Reply with quote

Siden ingen medier har kastet seg på, tror jeg dette er storm i et vannglass, og et løst ryktet..
Hvor og av hvem oppstå dette ryktet?
_________________
"Spennende spiller denne Werni!!, Demper hardere enn han skyter!!"

Sitat fra Ivar Hoff..
Back to top
View user's profile Send private message
WillyO
Junior


Joined: 22 Apr 2019
Posts: 50

PostPosted: 22.06.2020 08:13    Post subject: Reply with quote

Han fikk ny kontrakt før sesongen. To kamper av sesongen har gått. Hvorfor tror dere Koteng plutselig skulle snu så voldsomt tidlig i sesongen? Om man er distansert av Molde om fem-seks runder tror jeg vi kan snakke.
Back to top
View user's profile Send private message
RbkUrge
Veteran


Joined: 09 Aug 2005
Posts: 2705
Location: Oslo

PostPosted: 22.06.2020 08:14    Post subject: Reply with quote

Noen som vet når styremøtet er? Er det snakk om klokken 8:30 eller 13:00?
_________________
Perché hai tradotto questa frase?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 301, 302, 303 ... 335, 336, 337  Next
Page 302 of 337

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2020 RBKweb