English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Det store Eggen-intervjuet - del II
Skrevet av Thomas Myren, mandag 27.01.2003

Det store Eggen-intervjuet - del I

Andre del av rbkweb.com sitt intervju med Nils Arne Eggen:

Eggen har opplevd mye i løpet av livet som fotballspiller og -trener. Men hva er han egentlig mest stolt over?

- Det er vanskelig å si. Det var veldig stort å være med da Rosenborg ble plassert på fotballkartet med cupseieren i 1960. Senere har det vært mange høydepunkter: Det første seriegullet i 1967, første "the double" i 1971, Rosenborgs comeback i 1988, Champions League i 1995 og 10 på rad i 2001.

De to første av disse hendelsene opplevde han som spiller. Nils Arne Eggen var en god høyreback tilbake på 60-tallet og vant seriegull både med Rosenborg og Vålerenga. 29 landskamper har han også.

- Jeg er til og med den eneste fra Rosenborg som har vært på "Nordens lag". Men noe spesielt god var jeg imidlertid ikke. Jeg er bare en av mange brukbare fotballspillere i RBK gjennom årene. Odd (Iversen) var derimot en spesielt god spiller, sier en beskjeden Eggen.Hodeduell: Høyreback Eggen i aksjon på 60-tallet.
Nils Arne Eggen har selvsagt også opplevd mye stort som trener for Rosenborg. Opp gjennom årene har han sydd sammen mange gode RBK-årganger. Mini Jakobsen er blant de som mener at 1997-laget, som vant serien suverent - kun ett tap og 87 scorte mål, samt tok 11 poeng i Champions League - kun et tap i Madrid, er det beste noensinne. Eggen er langt på vei enig med den lille venstrevingen.

- Mini har nok mye rett når han påstår at 97-laget er det beste noensinne. Samtidig var også laget i 1999, da vi gikk videre i Champions League, veldig godt. Dermed kan en vel si at lagene i 97 og 99 er de beste.

- Hvilken kamp synes du har vært best?

- Det har vært så mange gode kamper. Selvsagt var Milan borte stort. Andre gode har vært Real Madrid hjemme og overkjøringene av Olympiakos og Helsingborg. Det ble vel 4-0 mot Olympiakos og 5-0 eller 6-1 mot svenskene? Jeg husker ikke resultatene i farta, men jeg bryr meg heller ikke noe særlig om å huske de. Også bortekampen mot Ajax nå i høst var bra. I 2. omgang spilte vi kjempebra, mimrer Eggen, som bør friske opp hukommelsen: Det ble 5-1 mot grekerne og 6-1 mot Helsingborg.

I løpet av tiden Nils Arne Eggen har vært i Rosenborg, har klubben gått fra å være en av flere Trondheimsklubber til å være en av de større i Europa. Selv er han ikke i tvil om hvem som skal ha æren for dette.

- Klubben! Ingen enkeltpersoner skal ha all æren. Selvsagt er det noen som hele tida har gått i bresjen og vært et lokomotiv. Men det er kollektivet som har gjort Rosenborg god.

- Så det blir feil når folk sier at Rosenborg er ditt livsverk?

- Etter min oppfatning; ja.

- Hvem har hatt mest glede av samarbeidet gjennom alle disse årene? Nils Arne Eggen eller Rosenborg?

- Gleden over samarbeidet tror jeg er gjensidig. Det å ha vært spiller og trener for Rosenborg har alltid vært et privilegium for meg, forteller fotballegenden.

Selv om hovedpersonen sjøl ikke vil ha så mye ære, mener mange at Nils Arne Eggen fortjener en egen statue minst like mye som Branns Kniksen og Lillestrøms Tom Lund. Men Eggen står fast ved at dette er helt uaktuelt.

- Jeg synes ikke det skal være statue av Nils Arne Eggen utenfor Lerkendal stadion. Har ikke noe sans for det. Et slags monument over klubbens suksess rettet mot et enkeltindivid blir feil.

fortsett>>>

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb