English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2022
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Lerkendal som EM-arena

rbkweb.com har fått tak i de første skissene som viser hvordan Lerkendal vil bli seende ut under et eventuelt EM-sluttspill i 2008.

12. desember offenliggjør UEFA hvem som får arrangere fotball-EM om seks år. Norden (Norge, Sverige, Danmark og Finland) er en av de heteste kandidatene og kan fort bli arrangør, med Trondheim som en av åtte vertsbyer.

Dersom det blir EM-kamper i Stiftstaden, må Nye Lerkendal stadion bygges ytterligere ut. Dagens kapasitet på rundt 21 500 er nemlig for liten. UEFA krever at EM-arenaer (og finale-arenaer i europacupene) må ha en minimumskapasitet på 30 000 sitteplasser.

For å få plass til så mange folk på Lerkendal, vil man bygge en provosorisk etasje på Adidas-tribunen, lage tribuner i hjørnene, samt fikse en ekstra seterad nederst på alle tribunene. Dette vil øke kapasiteten til 30 849. Disse planene er blitt godkjent av UEFA, og dersom Norden får EM i 2008, vil man begynne å bygge ut Lerkendal ut på høsten i 2007.
Les mer

Eksklusive skisser som viser Lerkendal som EM-arena:


Slik vil Lerkendal se ut fra nordvest med lukkede hjørner og en ekstra etasje oppå Adidas-tribunen.


Taket på Adidas-tribunen vil bli demontert og bli erstattet med en ekstra etasje, som ikke vil få tak over seg - forståelig nok siden den likevel skal bort igjen når de 3 EM-kampene i Trondheim er ferdigspilt.


Oversiktsbilde fra sørvest med tribune vest og den nye hovedtribunen i nedre bildekant. Tribunene i hjørnene kan bli stående også når EM er over, og da vil Lerkendal for alvor bli en skikkelig fotballstadion!

Tusen takk til Rosenborg BK for disse bildene!

Opprettet 26.04.02, sist oppdatert 05.12.02

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2022 RBKweb