English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Den nye CL-boka lansert
Skrevet av Thomas Myren, 29. september 2003, 23:58

Før seriefinalen mot Bodø/Glimt ble Atle Nielsens nye bok om Rosenborg i Champions League lansert på Brakka.


ATLE NIELSEN: Forfatteren forteller om sin nye bok.

Foto: Thomas Myren

Tittelen på den nye boka er "Rosenborg - en norsk drøm i Champions League", og som du sikkert forstår, handler den om RBKs (første) åtte sesonger blant verdens beste spillere og klubber.

- Det ble som kjent ikke Champions League i år. Det er synd. Det er synd for Rosenborg, og det er synd for interessen for Champions League her hjemme. Imidlertid tror ikke jeg at dette er slutten for Rosenborgs Champions League-eventyr. Dette er kun et lite punktum, og fortsettelsen følger, innledet assistrende forlagsdirektør i Dinamo Forlag og redaktør for boka, Ottar Samuelsen, med.

Det er Atle Nielsen som har skrevet den nye boka. Han har tidligere jobbet som sportsreporter i TV2 og studiovert under Champions League-sendingene til TV3. Selv om han i fjor høst kommenterte enkelte eliteseriekamper for Canal Digital, har han de siste årene brukt mesteparten av sin tid på å skrive humoristiske bøker og på jobben i NRK Radio, hvor han fast framfører egne kåserier - gjerne om de gamle idrettsheltene sine. Mange kjenner ham også som sønn av Otto Nielsen, Trondheims store visekunstner.


ADM. DIR.: Nils Skutle var med under presentasjonen av den nye boka. Ottar Samuelsen i Dinamo Forlag i bakgrunnen.
Foto: Thomas Myren
«Åtte år på rad i verdens gjeveste liga. Åtte år med fantastiske seirer og sviende nederlag. Åtte år med festfotball i høstkaldt flomlys på Lerkendal, og åtte år med store bragder ute i Europa. Åtte år på rad i Champions League, som eneste lag. Med kvartfinale og mellomspill i sekken, og skalpene til Real Madrid, Milan, Borussia Dortmund, Blackburn, Celtic og mange andre i beltet. Det er ingen liten prestasjon Rosenborg har bak seg i Europa, og det er naturligvis blitt lagt merke til overalt hvor fotball spilles,» skriver Atle Nielsen i forordet i boka.

Boka dekker selvsagt hele Champions League-eventyret, men forfatter Nielsen har valgt å legge ekstra vekt på en spesiell kamp, nemlig hjemmemøtet mot Inter i fjor - kanskje Rosenborgs aller beste prestasjon i løpet av de åtte sesongene.

- Jeg har prøvd å følge livet i klubben rundt den kampen. Jeg har blant annet fulgt en spiller, (koordinator) Erling Venæs her på Brakka og supporter Arnfinn Rate dagen før, selve kampdagen og dagen etter, fortalte Atle Nielsen på boklanseringen.

- Jeg har «bakt inn» resten av de åtte sesongene kronologisk i boka. Innsamling av statistikk tok lang tid, ettersom at det var mange kilder å sjekke.

- Til slutt vil jeg takke alle som har bidratt til denne boka, avsluttet Atle Nielsen.

Les mer: Rosenborg - en norsk drøm i Champions League

PS! For alle som allerede har boka i hånda: Ta en titt på sidene 67, 85 og 107. Samtlige tre bilder har undertegnede knipset! ;-)


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Den nye CL-boka lansert» i forumet! Diskutér «Den nye CL-boka lansert» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb