English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ni millioner til vinneren
Skrevet av Thomas Myren, 2. desember 2003, 10:57

Rosenborg vil kjempe om mer enn bare ære og heder når den planlagte skandinaviske ligaen, Royal League, kommer i gang høsten 2004. Vinneren vil få over ni millioner kroner.

- Prispengene kommer til å ligge mellom to og ni millioner kroner. Blir man slått ut i gruppespillet, vil man sitte igjen med om lag to millioner, mens et lag som går til finalen og vinner kan regne med om lag ni millioner kroner, sier lederen for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, til Nettavisen.

I går ble de endelige planene for den nye vinterserien offentliggjort på et møte i København. De fire beste lagene fra Norge, Sverige og Danmark vil delta, og hver av de tolv lagene vil få 1,25 millioner kroner for å ha kvalifisert seg. Den innledende runden vil bli spilt som gruppespill med fire i hver gruppe der lagene møtes både hjemme og borte. Uavgjort gir 150 000 kroner og seier 250 000 kroner.

To lag fra hver gruppe går videre til mellomrunden der det vil bli to grupper à tre lag. Klubbene vil motta 1,5 millioner for avansementet. Premiepengene fordeler seg videre slik: Uavgjort betyr 250 000 kroner til klubbkasa og seier 500 000 kroner.

Gruppevinnerne spiller så finale der seierherren stikker av med tre millioner mens taperen får én million kroner. Med full pott i alle kampene kan Nordens beste fotballlag dermed stikke av gårde med 9,25 millioner kroner.

Altså et stykke igjen til Champions League-nivå, men en helt annen verden i forhold til Tippeligaen.

- Vi kjenner til dette premienivået. Det høres greit ut det, sier Rosenborg-sportsdirektør Rune Bratseth.

Men det er gjerne andre enn RBK som setter størst pris på de fin-fine pengepremiene. Pengene vil nok være enda mer kjærkomne hos Norges tre andre deltakere neste høst.

- Vi er særlig godt fornøyd med at det nå blir attraktivt å bli nummer fire i Tippeligaen og at norske lag kan spille viktige kamper før den ordinære seriestarten, sier Olav Boksasp til Dagbladet.

For å kunne dele ut slike pengepremier, er Royal League nødt til å ha store inntekter. Men også den biten skal være i boks.

- Finansieringen vil bli på 50 millioner kroner i året. Dette skal vi hente inn gjennom sponsorer og TV-penger, forteller Boksasp.

Det er amerikanske SBS Broadcasting som er nærmest å få TV-rettighetene. Konsernet eier TVNorge, svenske Kanal5 og TVDanmark. Men alt er ennå ikke 100% sikkert. Det svenske fotballforbundet har nemlig en avtale med det internasjonale rettighetsselskapet ISPR om rettighetene til internasjonale kamper med svenske lag. Denne avtalen må svenskene komme seg ut av, hvis Royal League skal bli en realitet.

- Vi tror dette kommer til å løse seg i løpet av kort tid. Dette skal ikke være noe problem, og vi har allerede avtalt et møte i januar når svenskene har løst dette, sier Olav Boksasp til Kampanje.

Royal League vil kun ha to kampdager før nyttår 2004. Dermed dropper man de opprinnelige planene om at de fire beste lagene fra Norge og Sverige sesongen 2003 skal delta. I stedet vil neste års tabeller gjelde. Den danske Superligaen avsluttes for øvrig i juni.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ni millioner til vinneren» i forumet! Diskutér «Ni millioner til vinneren» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb