English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2015
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
NYTTIG INFORMASJON
 BILLETTER
 VEIBESKRIVELSE
 BORTESUPPORTER
 INNMELDING I KJERNEN
SAMLING I BUNN
 MULTIMEDIA
 BOKHANDEL
 SPILL
 ANDRE I SVART-HVITT
 AUTOGRAFER
 LINKER
RBKweb
 RSS-KANAL
 ARKIV
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 TA KONTAKT
 BRUK SOM STARTSIDE
SØK I ARTIKLER
Vil ha skyvbart tak på Lerkendal
Skrevet av Thomas Myren, 14. februar 2004, 17:43

Rosenborg-direktør Nils Skutle er ikke helt fornøyd med hvordan Nye Lerkendal stadion har blitt. Nå ønsker han å bygge skyvbart tak over banen.

faktaboks 
I løpet av de siste årene har flere stadionanlegg rundt i Europa fått mobile tak. Her er noen eksempler:


 Arena AufSchalke, Gelsenkirchen, Tyskland
 (Schalke 04)


 Gelredome, Arnhem, Nederland (Vitesse)


 Parken, København (FCK og landslaget)


 Amsterdam ArenA, Nederland (Ajax)
RBK gjorde mye for å ta vare på gresset da man moderniserte Lerkendal i 2001-02: Man lot hjørnene forbli åpne og man bygget gjennomsiktig tak på Bygger'n-tribunen som vender mot sør. Likevel har gressmatta blitt så dårlig at den må skiftes ut i sommer.

Selv om det nærmest er en dagligdags sak at klubber rundt om i Europa med jevnlige mellomrom skifter ut gressmatta på arenaene sine, mener Nils Skutle at Rosenborg heller bør tenke langsiktig. RBK-direktøren mener det bør bygges skyvbart tak over Lerkendal for å beskytte banen.

- Med tak kan vi holde snøen borte og samtidig holde liv i gresset, fastslår Skutle overfor Adressa.

- Vi har sjekket mulighetene for å legge tak over stadion. Det er her snakk om et tak vi kan ta av og på. Teknisk er det fullt mulig. Det gjenstår å se på den økonomiske biten, forteller Nils Skutle.

I år starter Rosenborg sesongen allerede 3. mars. Og når den skandinaviske Royal League kommer i gang, vil det bli kamper året rundt. Selvsagt er det mulig å spille noen av disse vinterseriekampene inne i Abrahallen, men RBK vil heller fylle opp Lerkendal.

- Vi vet at det er 270 000 personer som bor i en times omkrets fra Lerkendal. Vi ønsker at 20 000 av dem skal gå på fotballkamp hver gang RBK spiller. Gjennom å tilby nye fasiliteter, det gjelder både tak og en forskjønnelse av området rundt stadion som vi nå overtar, vet vi at det i seg selv trekker folk, sier Skutle.

Men tak ligger ennå noen år fram i tid. Imidlertid vil Rosenborg allerede til høsten prøve å ta i bruk en oppfinnelse til trønderen Kolbjørn Sæther. Sæther har laget en lysrigg som får gresset til å gro fortere. Manchester City bruker allerede oppfinnelsen på sitt nye anlegg, City of Manchester Stadium.

- Det kan være aktuelt med denne lysriggen allerede til høsten. Når det gjelder tak må vi innhente skisser og se på alternativer. Og så hadde det vært fint og gjort det bra i Mesterligaen et par sesonger slik at vi hadde tjent litt penger å bygge tak for, sier Nils Skutle til Adressa.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil ha skyvbart tak på Lerkendal» i forumet! Diskutér «Vil ha skyvbart tak på Lerkendal» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2015 RBKweb