English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ønsker dialog om drakta
Skrevet av Thomas Myren, 16. april 2004, 09:53

Per Jørgensen mener det er av både Rosenborgs og Kjernens interesse å selge flest mulig drakter. Derfor ønsker han seg en konstruktiv dialog med supporterne i stedet for kritikk.


STRIDENS EPLE: Rosenborg ser ikke på all reklamen som et problem. Det gjør imidlertid supporterne...

Foto: Thomas Myren

Jørgensen har de siste årene hatt forskjellige roller i RBK, men er nå ansvarlig for lisensproduktene, det vil si supporterutstyret.

- Drakta er helt klart den viktigste supportereffekten, og det skal være rom for å komme med kritikk dersom man er misfornøyd med den. Men Kjernen har samtidig en avtale om salg av lisensprodukter, og jeg synes de bør være lojal mot den.

- Jeg synes det har vært alt for mye tøys og styr rundt nydrakta. Ingen er tjent med alt styret. Også Kjernen - ikke bare vi - tjener på at flest mulig kjøper drakta, sier Per Jørgensen til rbkweb.com.

Møtevirksomhet

ET MÅL: rbkweb.com mener dette burde ha vært RBKs drakt anno 2004.
Tirsdag var Jørgensen i møte med leder Christian Brøndbo og salgsansvarlig John Inge Korsgat i Kjernen.

- Vi fikk snakket ut om alle skriveriene den siste uka. Samtidig la Kjernen fram et ønske om å få selge 2004-drakta med reklame i svart-hvitt, eventuelt uten reklame i det hele tatt. Hvorvidt de får lov til det er ennå uavklart. Vi må blant annet forholde oss til avtalene våre. Sponsorene har jo betalt for å ha logoen sin på både draktene spillerne bruker og de som vi selger, fastslår Jørgensen.

Rosenborg skal også ha et møte med Adidas. Folket på Brakka er misfornøyd med utforminga av årets drakt.

- Designet er ikke særlig heldig. Alle "luftehullene" på drakta gjør at sponsormerkene ikke kan plasseres optimalt. Vi klarer nok ikke å få til en endring nå i år, men forhåpentligvis kan det bli bedre i 2005, sier draktsjefen.

Vil øke salget
I 2003 solgte Rosenborg 6000 trøyer. Det er et pent tall, men RBK har tro på kraftig økning.

- Vi satser på 10 000 solgte drakter i 2005, sier Per Jørgensen.

- Men med all reklamen vil folk nødig bruke drakta utenom på kamp - man ønsker ikke å gå rundt som levende reklameskilt. Bør ikke RBK ha mindre reklame på drakta, slik at man i framtida i stedet for haugevis av Beckham-drakter heller kan se folk i RBK-drakt på Nordre?

- Det er en klar målsetning for oss at supporterne skal bruke drakta. Dette er noe vi jobber med. Men jeg tror ikke det er noe automatikk i at mindre reklame fører til at supporterne plutselig begynner å gå med drakta til daglig. Det vil være en lengre omstillingsprosess, mener Jørgensen.

Ny utstyrsavtale
Rosenborgs utstyrsavtale med Adidas går for øvrig ut etter 2005-sesongen.

- Forhandlingene om ny avtale vil starte senere i år, bekrefter Per Jørgensen.

Også på dette området har Rosenborg mye å lære. FC København er en naturlig klubb å sammenligne seg med, og danskene underskrev i mars en fireårskontrakt med italienske Kappa. FCK vil motta et tosifret millionbeløp i basisbetaling, samt en rekke prestasjonsbaserte bonuser.

- Vi er meget tilfreds med avtalen med Kappa. Jeg tør godt påstå at vi med denne kontrakten setter en ny standard for utstyrsavtaler i Skandinavia, sa FC København-formann Flemming Østergaard i pressemeldingen.

Også draktsalget til den danske hovedstadsklubben er imponerende. Aftenposten oppga nylig at FCK selger 20 000 drakter årlig, men det er feil:

- Vi oppgir ikke konkrete salgstall, men jeg kan bekrefte at vi selger vesentlig flere enn 20 000 drakter årlig, forteller kommersiell direktør i FC København, Dan Hammer, til rbkweb.com.

Altså har Rosenborg flere ting å strekke seg etter...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ønsker dialog om drakta» i forumet! Diskutér «Ønsker dialog om drakta» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb