English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Sheriff blir motstander
Skrevet av Thomas Myren, 25. juni 2004, 22:31

rbkweb.com er sikker i sin sak: Sheriff Tiraspol er et mye bedre lag enn Jeunesse d'Esch. Det blir tur til Moldova 4. august!

Tur til Moldova eller Luxembourg

faktaboks 

Fotbal Club Sheriff
Stiftet: 04.04.1997
Hjemby: Tiraspol, Moldova
Stadion: Bolshaya Sportivnaya Arena
Kapasitet: 13 000
Draktfarger: Gule trøyer, svart shorts
Meritter: 4 serie- og 3 cupgull
Trener: Leonid Kuchuk
Toppscorer 03/04: Andrei Nesteruc, 10 mål på 28 kamper
Offisiell nettside
Sheriff i e-cup


A.S. La Jeunesse d'Esch
Stiftet: 1907
Hjemby: Esch-sur-Alzette, Luxembourg
Stadion: Stade de la Frontière
Kapasitet: 5400
Draktfarger: Svart- og hvitstripede trøyer, hvit shorts
Meritter: 27 serie- og 12 cupgull
Trener: Michel Leflochmoan
Toppscorer 03/04: Sascha Schneider, 13 mål på 22 kamper
Uoffisiell nettside
Jeunesse d'Esch i e-cup

Jeunesse d'Esch er den mestvinnende klubben i Luxembourg, og sikret i mai seg sitt 27. seriemesterskap i historien. Laget består av spillere fra hjemlandet, Frankrike og Tyskland.

Klubben er også meritert med tanke på antall Europacupkamper. Jeunesse har siden debuten i Europa mot IFK Göteborg høsten 1958 fått med seg hele 65 kamper (årsaken til oddetall-totalen er at svenskene trengte omkamp for å slå ut laget fra lilleputtstaten i det nevnte oppgjøret).

Likevel er statistikken nedslående: Kun 7 seire og 7 uavgjort har det blitt, de 51 resterende kampene har endt med til tider stygge tap.

Siste gang Jeunesse deltok ute i Europa var høsten 2000. Da var Celtic motstander i kvalifiseringen til UEFA-cupen, og skottene vant mildt sagt komfortable 11-0 sammenlagt!

FC Sheriff er en 90 år yngre klubb enn Jeunesse d'Esch. Den styrtrike forretningsmannen Victor Gushan, eier av Sheriff-konsernet i Moldova, ville gjerne ha sin egen fotballklubb - i likhet med visse andre kakser fra eks-Sovjet, og i 1997 fikk Gushan drømmen oppfylt.

Den nye klubben rykket opp til toppdivisjonen på første forsøk, og har siden vært den dominerende klubben i Moldova. De siste årene har det blitt fire seriegull på rad, samt tre cupmesterskap.

Den mektige eieren, Gushan, har bidratt med millioner av kroner. Han har blant annet hentet spillere fra Brasil (Norbrego de Lima) og Panama (Roberto Brown) til klubben. Men ikke minst har han punget ut for et råflott, nytt stadionanlegg; Bolshaya Sportivnaya Arena sto ferdig i 2002 og tar 13 000 tilskuere.

Les mer om Gushan og Sheriff i en reportasje til Magasinet (Dagbladet): «Røverlandet bortenfor elva» (det koster noen kroner å lese saken)


BOLSHAYA SPORTIVNAYA ARENA: Her spiller RBK sannsynligvis ondag 4. august.

Denne sesongen (2003/04) vant man ligaen med behagelige åtte poeng foran Nistru Otaci. Men Sheriff tapte 30. mai cupfinalen 1-2 mot Zimbru Chisinau, som endte på tredjeplass i serien. Dermed ble det ikke noen "the double" denne gang.

Sheriff debuterte i E-cupsammenheng høsten 1999, og har spilt 16 kamper så langt. Det har endt med fire seire, fem uavgjort og sju tap. I fjor ble Tor Henning Hamre (nå Vålerenga) og Flora Tallinn slått sammenlagt 2-1 i 1. kvalifiseringsrunde til Champions League. I 2. kvalikrunde var det ukrainske storlaget Shakhtar Donetsk motstander, og Sheriff greide seg bra. Det ble til 0-0 i den første kampen i Tiraspol, men returkampen endte med 0-2-tap for Sheriff.

Konklusjon:
Verken Sheriff Tiraspol eller Jeunesse d'Esch er noen storheter i europeisk sammenheng, men det er uten tvil førstnevnte som har mest å fare med. rbkweb.com spår en grei sammenlagtseier til moldovene.

Kampene i 1. kvalikrunde spilles slik:

14/7: Jeunesse d'Esch - Sheriff Tiraspol
21/7: Sheriff Tiraspol - Jeunesse d'Esch

Rosenborg møter vinneren av dobbeltoppgjøret på Lerkendal 28. juli, mens bortekampen spilles i Moldova eller i Luxemborurg 4. august.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Sheriff blir motstander» i forumet! Diskutér «- Sheriff blir motstander» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb