English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Hoftun: En av Europas beste
Skrevet av Thomas Myren, 22. august 2004, 15:14

Rosenborg har for alvor blitt oppdaget av Fotball-Europa. Nå har lagkaptein Erik Hoftun blitt kåret til en av Europas beste spillere - gjennom tidene.


DE UDØDELIGE: Erik Hoftun er ikke blant de ti utvalgte på forsiden, men inne i magasinet får han hederlig omtale.
Foto: Champions
I det nyeste nummeret av det offisielle Champions League-magasinet, «Champions», blir historiens 250 beste fotballspillere i Europa presentert under overskriften «Immortals: The 250 greatest European players of all time». Lista er basert på stemmer fra over 300 fotballpersonligheter som Franz Beckenbauer, Michel Platini, Sven-Göran Eriksson og Marco van Basten.

Johan Cruyff topper lista foran Zinedine Zidane, Franz Beckenbauer og Michel Platini. Og gledelig nok er Rosenborg godt representert: Erik Hoftun er plassert helt oppe på en imponerende 86. plass, mens eks-stopper Rune Bratseth ligger på 189. plass.

Hoftun blir presentert slik:

«Rosenborg og Norges forsvarer er en legende i sitt hjemland. Han har gitt sin klubb stabilitet med utrolige 74 Champions League-kamper siden 1995.»

- Virkelig artig, det har jo tross alt vært en del gode spillere opp gjennom årene, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

- Men jeg vet ikke om jeg har vært den 86. beste, sier en beskjeden hemnværig, som har spillere som Oliver Kahn, Paolo Rossi, Ronald Koeman og Patrick Vieira bak seg på lista.

Rosenborg-trener Ola By Rise gleder seg over Hoftuns oppsiktsvekkende plassering.

- Kjempeartig. Erik har vært en av Norges aller beste klubbspillere gjennom en lang karriere. Som i alle kåringer, kan det sikkert argumenteres mot resultatet, men plasseringa er uansett en kuriøs sak for Erik spesielt og også litt for RBK, sier Ola By.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hoftun: En av Europas beste» i forumet! Diskutér «Hoftun: En av Europas beste» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb