English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Se opp for disse!
Skrevet av Thomas Myren, 19. oktober 2004, 11:18

Laget til PSV Eindhoven-trener Guus Hiddink til består kanskje ikke de aller mest kjente spillerne i Fotball-Europa, men nederlandske landslagsspillere borger for kvalitet.

I sommer solgte de nederlandske sølvvinnerne toppscoreren sin til Chelsea. Mateja Kezman scoret hele 31 mål(!) på 29 seriekamper sist sesong, og mange mente at PSV ofret sjansene i hjemlig serie og Champions League i fordel engelske pund.

- Det har imidlertid vist seg at tapet av Kezman knapt har vært synbart. Tidligere var alt spillet fokusert på Kezman, men nå føler de andre spillerne mer frihet og tør gå framover på banen for å score sjøl, forteller sportsjournalist Ramon Min hos den nederlandske storavisen Algemeen Dagblad til rbkweb.com.

Resultatene beviser at dette stemmer. Gammelklubben til Hallvar Thoresen har åpnet sesongen i æresdivisjonen på utmerket vis. Med seks til dels komfortable seire på de sju første kampene leder PSV serien, selv med én kamp mindre spilt enn Feyenoord.

God sentral midtbane
De to nederlandske landslagsspillerne Phillip Cocu og Mark van Bommel styrer den sentrale midtbanen til onsdagens Champions League-motstander.

- Phillip Cocu er den naturlige lederen i laget. PSV og spesielt van Bommel har hatt stort utbytte av at Cocu kom tilbake fra Barcelona i sommer. Nå slipper van Bommel mye av presset, og kan i stedet konsentrere seg om seg sjøl. Han har imponert i de siste ukene, scoret noen fine mål og vært en bra midtbanemotor, forteller Min.

Brasiliansk panser i forsvar
Cocu var ikke det eneste sommerkjøpet til PSV. Den brasilianske midtstopperen Alex ble hentet fra Santos, og har blitt en stor suksess i tospann med Wilfried Bouma.

- Han er allerede blitt døpt "Tanksen" her i Nederland, ettersom han er veldig fysisk sterk og kompromissløs. Alex kan være ufin i duellspillene, og dermed "dødelig" for motstandernes angripere, advarer Ramon Min.

Kezmans etterfølgere innfrir
Da Mateja Kezman ble solgt i sommer, måtte spisskollegaen med det imponerende navnet Jan Vennegoor of Hesselink ta mer ansvar. Det har han også gjort. Seks mål på sju seriekamper er mildt sagt en bra start.

- "Vennegor" er kanskje ikke like målfarlig som Kezman, men han jobber hardt i hver kamp og skaper dermed problemer for motstanderen, slår fotballeksperten fast.

Belgiske Gerald Sibon, kjøpt fra Daniel Berg Hestads Heerenveen i sommer, har dannet spissparet sammen med Jan Vennegoor of Hesselink hittil i denne sesongen. I generalprøven på lørdag, borte mot ADO Den Haag, fikk imidlertid Sibon hvile, og sveitseren Johan Vonlanthen fikk tillit fra start for første gang i år. Den tilliten tok han godt vare på, og scoret like godt begge målene i 2-0-seieren. Som de fleste har fått med seg, valgte dommeren å blåse av kampen etter 80 minutters spill, etter å ha blitt sjikanert av ADO-fansen gjennom hele kampen.

PS 1! PSV kvalifiserte seg for årets Champions League ved å feie over RBK-kjenningen Røde Stjerne med sammenlagt 7-3 i 3. kvalifiseringsrunde.

PS 2! Rosenborg har møtt PSV én gang tidligere; i januar 2001 i Maspalomas-turneringen på Gran Canaria. Da endte det med 2-0-seier til RBK, etter to Christer George-scoringer. Kopi på onsdag, Georgie?!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Se opp for disse!» i forumet! Diskutér «Se opp for disse!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb