English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Hoftun tok farvel
Skrevet av Thomas Myren, 20. juli 2005, 23:04

Erik Hoftun tok i kveld farvel med publikum på Lerkendal. Torsdag bestemmer han seg for om ferden går til GIF Sundsvall eller Bodø/Glimt.


ÆRESRUNDE: Etter 0-7-seieren mot Sundsvall fikk Hoftun og supporterne sjansen til å ta farvel med hverandre.

Foto: Thomas Myren

Hoftun fortsatt i tenkeboksen!
Hoftun klar for Sundsvall

Ti minutter før slutt i kveldens treningskamp mot nettopp Sundsvall begynte hyllesten med sanger og tifo. Etter kampslutt entret Hoftun banen, og la ut på en æresrunde til stående applaus og full jubel fra de drøyt 4000 til stede.

- Dette var stort. Det er artig å bli satt pris på på denne måten, sa hovedpersonen etterpå.

36-åringen har allerede blitt utpekt som en legende på Lerkendal etter å ha vært en gigant i midtforsvaret i elleve år.

- Jeg har aldri møtt en så flott fotballspiller som Erik. Han er et forbilde både på og utenfor banen, og har personifisert Rosenborg-kulturen, skryter Per Joar Hansen.

- Det er en ære å bli omtalt med slike flotte ord. Jeg har vært heldig å få være på et fantastisk eventyr. Jeg kom til RBK på rett tidspunkt, og fikk være med på hele Champions League-perioden. Det er noen utrolig flotte mennesker som jeg forlater, så det er vemodig. Men livet må gå videre, slår Erik Hoftun fast.

Fortsatt mye å gi
Hemnværingen ønsker nemlig ikke å bli altfor nostalgisk. Han mener han fortsatt har mange gode år igjen som fotballspiller på toppnivå.

- Jeg vet jeg fortsatt har veldig mye å gi ute på fotballbanen. Jeg er fysisk i knallform, sjeldent skadet og fortsatt veldig lysten på å spille fotball, sier veteranen.

Han får støtte av Perry:

- Erik er fortsatt god nok til å spille i de fleste klubber. Så lenge han er motivert, har han mye å bidra med, slår Rosenborg-treneren fast.


HYLLEST: Tifo Trondheim satte farge på ellers kjedelige sluttminutter i kampen.
Foto: Joakim Myren

Vanskelig avgjørelse
I formiddag virket Erik Hoftun så godt som klar for GIF Sundsvall - bare underskriften manglet. Men da kom Bodø/Glimt plutselig på banen.

- Jeg fikk vite om interessen fra Glimt på søndag, og i ettermiddag fikk jeg et veldig bra tilbud fra dem, forteller Hoftun.

På grunn av den overraskende vendingen spilte han ikke kveldens treningskamp mot GIF Sundsvall. I stedet trente han styrke før han inntok plass på tribunen. I kveld er han i samtaler med nordlandsklubbens ledelse, som har reist sørover til Trondheim. Spill for de helgule frister midtstopperen.

- Bodø/Glimt er en klubb med ambisjoner. De har vunnet pokaler før, og ønsker å gjøre det igjen, fastslår Hoftun, som regner med en søvnløs natt.

- Jeg må vurdere både sportslige og familiære aspekter. Begge klubbene er veldig innstilte på å legge alt til rette for familien, og det blir totalpakken som avgjør klubbvalget til slutt, sier han.

Bestemmer seg torsdag
Erik Hoftun regner med han har bestemt seg i løpet av det nærmeste døgnet.

- Jeg kan ikke si noe nøyaktig tidspunkt, men jeg regner med alt er klart i morra. Deretter regner jeg med at ting skjer fort. Både Glimt og Sundsvall spiller kamp på søndag, så jeg må slenge meg rundt, sier han.

- Det skal uansett bli godt å gå til en klubb der lista legges litt lavere, og hvor man tar litt av når man vinner kamper, avslutter en oppriktig ærlig Rosenborg-legende.

PS! Per Joar Hansen har følgende glad-melding til alle som ikke var til stede på Lerkendal i kveld:

- Uansett hva som skjer, må vi forsøke å dra Erik hjem til Lerkendal i løpet av høsten slik at han kan bli hyllet foran fullsatte tribuner. Markeringen i kveld blir som et lite teselskap i forhold til det som kommer!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hoftun tok farvel» i forumet! Diskutér «Hoftun tok farvel» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb