English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Har blitt fysisk dårligere
Skrevet av Thomas Myren, 14. oktober 2005, 18:55

To av verdens fremste eksperter på idrettsfysiologi, Jan Helgerud og Jan Hoff, holder til i Trondheim. Likevel vil Rosenborg ikke lenger ha hjelp fra det kunnskapsrike paret.

Treningslab ferdig til våren (21.09.2005)

De to NTNU-forskerne arbeidet aktivt sammen med Nils Arne Eggen gjennom 90-tallet, og systematisk fysisk trening gjorde at Rosenborg-spillerne i 1997 i snitt hadde 67 ml i oksygenopptak - verdensrekord!

- I '97 målte vi Rosenborg til de høyeste verdiene som noensinne er publisert i litteraturen. Det var fenomenalt, og vi har i forskningsartikler beskrevet dette som å ha en ekstra mann på banen. Rosenborg hadde en ekstra mann på banen i den perioden, forteller førsteamanuensis Hoff til TVTrøndelag.

Men i 1999 skiltes veiene.

- Hvorfor samarbeidet ble avsluttet må du spørre RBK om. De valgte andre samarbeidspartnere på dette området, for eksempel Olympiatoppen i Trondheim, konstaterer Jan Helgerud overfor rbkweb.com.

Dette har langt i fra gitt de samme resultatene. Det gjennomsnittlige oksygenopptaket ligger nå godt under de gamle rekordene.

- Det har ikke skjedd for mye utvikling når det gjelder den fysiske treninga og fysiologisk testing i RBK, sier professor Helgerud tørt.

Kollega Hoff er mer direkte i tonen:

- Det er åpenbart at spillerne gjør en mindre jobb nå enn hva de gjorde da, slår han fast.

Det er Per-Mathias Høgmo sterkt uenig i:

- Hvis han kan se det, så ser han ting som sier mer om Hoff enn spillerne. En utrolig uttalelse! tordner Rosenborg-treneren.

Likevel er det faktum at RBK nå skal ansette en egen fysisk trener samt opprette et eget treningslaboratorium langt på vei en innrømmelse på at mye mangler på den fysiske biten.

- Vi ser jo til enhver tid at det fysiske utvikler seg fra år til år. Det trenes mer, det løpes mer, så da er det viktig at vi har veldig trøkk på det i det daglige. Og har vi en person som er ansvarlig, kan han støtte opp om disse parameterne til daglig mot alle spillerne, og individualisere den fysiske utviklinga til hver enkelt, sier Høgmo.

PS! Helgerud og Hoff har de siste årene i stedet samarbeidet med det engelske landslaget og klubber som Barcelona, Real Madrid og Celtic...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Har blitt fysisk dårligere» i forumet! Diskutér «- Har blitt fysisk dårligere» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb