English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Europeisk superliga
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
robbie
Veteran


Joined: 19 Mar 2007
Posts: 5822
Location: Skottland

PostPosted: 19.04.2021 15:44    Post subject: Reply with quote

Johnny Rainbow wrote:
I og med, at PSG ikke har en sjæl, kan deres nej være, at de simpelthen tror, at projektet giver bagslag? At det giver mere skadelig reklame end positiv omtale. Kan det være et tegn på, at det her reelt set kan gå hen og blive en fiasko? Eller er det bare mig der prøver at finde et lys i mørket?


PSG, aka et reklameskilt/fransjise eid av den qatarske kongefamilien, har et VM å bekymre seg for. Da passer man seg for å holde seg inne med FIFA.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10141

PostPosted: 19.04.2021 16:00    Post subject: Reply with quote

Bukowski wrote:
Hadde vært moro om en stor del av verdens fotballanglofile hadde vendt storklubbene ryggen og heller funnet seg en ny liten kjærlighet langt nede i divisjonene. London-tur for å se Arsenal, Chelski eller Tottenham blir byttet ut med Peterboro, Leyton Orient eller Barnet.


Blir nok bra pågang hos FC United of Manchester nå på nivå 7. Ble jo stiftet i 2005 på grunn av misnøyen med at Glazer familien kjøpte Man Utd.

Eventuelt har man Salford City i League two som jo eies av Uniteds legender.


Synes dette opplegget er helt håpløst. Virker som om ingen har vært med i diskusjonen utenom eierne og styrene. Spillere, trenere og fans har blitt utelatt.


Last edited by Vegard2711 on 19.04.2021 16:41; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Keenoir
Legende


Joined: 07 Jun 2005
Posts: 16702
Location: Stavanger

PostPosted: 19.04.2021 16:02    Post subject: Reply with quote

Det viktigste er at dette tvinger frem en diskusjon og forhåpentligvis kan det gi gode endringer til slutt for UEFA sin "Swiss modell" er ikke bra og Status Quo er heller ikke bra.
Back to top
View user's profile Send private message
PerO
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 5893
Location: Drammen

PostPosted: 19.04.2021 16:54    Post subject: Reply with quote

Jeg tror finanseliten her bommer. De ser at de er de dtørste klubbenemed høyest verdi, men ee glemmer at det er bredden og småklubbene som gir det store engasjementet, ikke stjernene.

Vi har "alle" spilt fotball og vært en del av systemet som toppes av disse storklubbene. Vi har alle sett våre små klubber slå langt større klubber i enkeltkamper og i hele serier/cuper.

Det er denne folkeligheten som gjør fotball så spennende og skaper flertallet av de lojale supporterne. Så toppes diswe av kjendisjegere, men de er flyktige og kan være borte om noen år.

Klubbene tjener enorme summer i asia for øyeblikket, men det er trendy. Plutselig skifter trenden, og har de da ikke hjemmesupporterne i Europa ko,lapser dette.
Back to top
View user's profile Send private message
Flabbergast
Veteran


Joined: 19 Jul 2012
Posts: 2839
Location: Oslo

PostPosted: 19.04.2021 17:49    Post subject: Reply with quote

RbkUrge wrote:
Det sykeste med "super"-ligaen er at Arsenal er med.

Og hva da med Spurs?
Det sykeste er uansett at dette faktisk virker reellt, oa at det ikke er en spøk
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10141

PostPosted: 19.04.2021 19:27    Post subject: Reply with quote

Blir interessant å se konsekvensene her. Når det har blitt begått mytteri så må det nesten lykkes hvis ikke så må jo klubbene gå planken. Skulle denne turneringen ikke bli noe av så blir det fort heftige straffer for de involverte klubbene. Kan jo være noe sånt som utestengelse fra Europa i 5 år feks og også straff av hjemlig forbund. Tvangsnedrykk eller andre sanksjoner.

Samtidig er det jo et spørsmål om hvor hardt de tørr å straffe disse klubbene om det mislykkes da de tross alt er blant de største trekkplastrene som jo sikrer gigantsummer til nasjonale ligaer og CL.

Superligaen vil jo at den skal spilles ved siden av den nasjonale serien, men det virker lite sannsynlig for øyeblikk at det vil tillates. Enten blir konseptet vraket eller så blir det trolig en fulltidsliga hvor alle lag møtes 2 ganger og man får en 38 kampers liga (dersom disse 12 klubbene klarer å få med seg 8 til da).

Det enda mer interessante her er jo at det sies at kontrakter kan bli gjort ugyldig og at spillere kan forlate klubbene om de vil. Nå er det riktignok ikke noe som hindrer klubbene i å lage nye kontrakter vil jeg tro som er tilsvarende eller bedre enn de spillerne har nå men spørsmålet er hvor mange som ville gått med på det. For dette vil nok definitivt hindre de spillerne fra å delta i turneringer som er organisert av FIFA og UEFA.
Back to top
View user's profile Send private message
Hodor
Veteran


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 3150
Location: Sunnmøre's hovedstad

PostPosted: 19.04.2021 19:54    Post subject: Reply with quote

Nå skal jeg komme med en latterlig konspirasjonsteori, klarer ikke å la være Very Happy

Dette er PSG sitt bestillingsverk. Nå skal de sikre seieren i CL ved å betale de tre gjenværende til å gå til superligaen så de blir kastet ut av årets CL og vinne på walkover Very Happy

Må bare le av hele situasjonen, fotball interessen min har avtatt mye siste tre årene, og jeg driter regelrett i hva som skjer i ligaene i England, Spania osv.

Syns fortsatt synd på de som er involvert i klubbene som ikke har hatt noe med dette og gjøre og som får så ørene flagrer
Back to top
View user's profile Send private message
ODN
Proff


Joined: 26 Jun 2020
Posts: 250

PostPosted: 19.04.2021 20:11    Post subject: Reply with quote

Spartacus wrote:
ODN wrote:
Tankene om lønns- og pristak er det bare å glemme med en gang. En slik ordning ville aldri fungert, og den hadde i alle fall ikke hatt noen effekt angående å utjevne forskjellene.


Nå er jeg ikke naiv, men rent teoretisk, hvorfor ikke?


Når det kommer til lønninger, er det opptil enhver klubb hva de vil legge seg rundt. Tar vi for oss hjemlig serie, ligger Rosenborg langt foran i lønninger - i tillegg til at de er den desidert største klubben. Dette gir Rosenborg et større budsjett å lokke mer attraktive spillere med. Slik skapes hierarkiet. Skulle man begynt med et pristak, står vi i mine øyne over to dårlige alternativer.

For det første, kunne vi med nasjonale lønnstak fjernet fotballens grunnprinsipper i samme slengen. Naturligvis vil enkelte land være bedre enn andre, men dette betyr ikke at man klarer å stille konkurransedyktige lag blant eliten. Skulle for eksempel Porto ikke kunne tiltrekke seg spillere til å holde et høyt internasjonalt nivå, kun basert på at de må holde den portugisiske ligaen så egalitær som mulig?

Det andre alternativet, ville vært et felles lønnstak. Dette tar jo bort dilemmaer som jeg nevnte over, men da sliter jeg litt med å se argumentene om hvorfor et lønnstak skal komme - når det kun fikser eliten. Det er en ting at det kan ha funket i en av de amerikanske ligaene, men det ville blitt alt for mange objekter å rangere i et globalt overgangsmarked. Som jeg skrev innledningsvis, er det en rød tråd mellom at store stjerner får enorme lønninger. Det er så enkelt som at de er med på å dra inn de store summene selv - og blir i gjengjeld tilbakebetalt for dette.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10141

PostPosted: 19.04.2021 20:54    Post subject: Reply with quote

Jeg må si jeg klarer ikke helt å se hvordan de skal få en superliga til å fungere. For å få det til må de bryte med alt, og gjør de det så står de helt utenfor. Da blir det jo så og si umulig mtp spillerlogistikk. Lag vil neppe selge spillere til superliga lagene og superliga spillerne kan få det vanskelig med å komme seg tilbake igjen til den normale fotballen.

Og vil flertallet av spillerne i superliga klubbene ønske å være med på dette? De pengegriske vil nok det men flere vil nok dra andre steder, noe som kan treffe superliga klubbene hardt om spillere kan forlate de gratis.

Akkurat nå fremstår det som om disse håpløse eierne og styremedlemmene har skutt seg selv i foten, men man må jo undre om de virkelig tror dette kan gjennomføres da de går ut med det nå og prøver å brenne alle broer.
Back to top
View user's profile Send private message
Kai88
Veteran


Joined: 26 May 2010
Posts: 1602

PostPosted: 19.04.2021 23:01    Post subject: Reply with quote

Ser fort at lag utenfor superliga vil ønske å selge til de 20 lagene. De har mer penger og er ikke en direkte konkurrent. Tror nok superligaen blir litt som den kinesiske ligaen. Mange profiler drar dit og blir glemt (utelatt fra landslaget, ikke i CL).

Fint at klubbeierne viser sin sanne side. Dette er fortjent pepper de får.
Back to top
View user's profile Send private message
Art Vandelay
Rutinert


Joined: 09 Jul 2005
Posts: 958

PostPosted: 20.04.2021 07:36    Post subject: Reply with quote

Av alt det negative og kritiske man kan si om den her Superligaen, så synes jeg det faktum at ingen av de 15 faste lagene trenger å kvalifisere seg gjennom hjemlig liga er absolutt verst. Hvordan skal det her utspille seg i praksis da? I teorien så kan jo da Arsenal rykke ned til League Two, samtidig som at de har sin gudegitte rett til å spille mot Barcelona og Juventus i ukedagene. Det kommer til å ødelegge all dynamikk og spenning i Premier League, La Liga og Serie A.
Back to top
View user's profile Send private message
Thulian
Veteran


Joined: 17 Aug 2012
Posts: 1645
Location: Oslo

PostPosted: 20.04.2021 08:25    Post subject: Reply with quote

Selv som Spurs fan så må jeg si...
Utesteng alle sammens fra alle turneringer, la de gå konk hver og en så kan man starte de opp igjen fra scratch fra bunnen av systemet.
Da blir man kvitt de helvettes eierne som på død og liv skal ødelegge alt som har med FFP og lignende å gjøre.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18264
Location: Lillestrøm

PostPosted: 20.04.2021 08:34    Post subject: Reply with quote

Real-president Pérez bortf.. Eh, slår tilbake:

VG wrote:
Pérez anslår at de tolv klubbene i løpet av de siste to årene har tapt fem milliarder euro – rundt 50 milliarder norske kroner – og at Real Madrid alene har tapt 400 millioner euro – rundt 4 milliarder norske kroner.

[..]

– Med de inntektene vi får fra Champions League frem til 2024, dør vi alle sammen. Dersom de største dør, vil også de mellomste klubbene og minste klubbene dø, sier Pérez ifølge Viaplays ekspert på spansk fotball, Petter Veland.


Så det viser seg altså at denne perpetuelle galskapen med pengebruk hvor vi stadig oftere ser overganger i milliard-klassen og "alle" spillerne i de største klubbene tjener sekssifret antall pund/Euro i uka ikke er bærekraftig over tid?

Vel, i stedet for å ødelegge all struktur i internasjonal klubbfotball for å i størst mulig grad unngå markedskreftene, har jeg et radikalt forslag: Hva med å faktisk justere utgiftene etter inntektene slik alle andre som driver business må? Hva med å innse at man på et eller annet tidspunkt ikke kan fortsette å skuffe ut stadig mer lånte penger? Hva med å stikke fingeren i jorda og innse at vi kanskje har strukket denne strikken langt nok og at forskjellen allerede er såpass store at det neppe endrer mye å bremse litt, eller kanskje til og med ta et skritt tilbake?

Jeg hører verdens minste fiolin i bakgrunnen. Det er latterlig, pinlig og direkte ufint å skyve fotball som produkt foran seg. Selvsagt vil fotball alltid være interessant for milliarder av folk, og ironisk nok vil kanskje denne interessen øke igjen om man igjen hadde satt idretten i fokus fremfor merkevarebygging og mersalg. "Vi gjør dette for å redde fotballen" sier Pérez - en av de som har jobbet mest aktivt i tiår for å ødelegge idrettens iboende konkurranseelementer. Kyss meg i ræva.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
robbie
Veteran


Joined: 19 Mar 2007
Posts: 5822
Location: Skottland

PostPosted: 20.04.2021 08:41    Post subject: Reply with quote

Om du har spybøtte klar til bruk, her er Superligaen fra de amerikanske parasittenes synsvinkel:

https://www.bloomberg.com...gest-sport
Back to top
View user's profile Send private message
Flabbergast
Veteran


Joined: 19 Jul 2012
Posts: 2839
Location: Oslo

PostPosted: 20.04.2021 08:48    Post subject: Reply with quote

Zorac wrote:
Hva med å faktisk justere utgiftene etter inntektene slik alle andre som driver business må?

Er du gæern, blir ikke gjenvalgt på slikt.
Back to top
View user's profile Send private message
Kai88
Veteran


Joined: 26 May 2010
Posts: 1602

PostPosted: 20.04.2021 09:19    Post subject: Reply with quote

Tipper nedrykk i jevnlig liga/jevnt over sisteplasser i franchiseligaen gjør at klubben selger sin plass til en annen nyrik saudi/russerklubb i framtiden. Til å spy av.

Nullstill ontrakter, pælm klubb til nivå 4, utesteng eiere/direktører fra europeisk fotball.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18264
Location: Lillestrøm

PostPosted: 20.04.2021 09:37    Post subject: Reply with quote

Det vil jo ikke fungere med opprykk/nedrykk så lenge UEFA nekter klubber under sitt regime å delta i turneringen. Da har man jo ingen ting å gå tilbake til om man rykker ned. Den eneste måten å få dette til å fungere noen lunde er om man har (minst) to nivåer i superligaen slik at man har noe å rykke ned til og opp fra som lever uavhengig av UEFA og de nasjonale forbundene.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
eksil
Veteran


Joined: 24 May 2011
Posts: 4608
Location: Ski

PostPosted: 20.04.2021 10:37    Post subject: Reply with quote

Forbrukerne sitter med stor makt. Dersom noen klarte å organisere bevegelser som bidro til boikott av sponsorer, og av lagene ville pipa fått en annen lyd. Så kunne man startet «Real ManU» og «Real Liverpool». Latt dem få gratisbillett til å hoppe inn i premier league etter at hyenene har forlatt dem.

Det er jo faktisk supporterne som eier lagene, i kraft av forbrukerkraft. Hvis all Liverpool-fansen sluttet opp om et nytt Liverpool-lag hadde jo det vært episk.
_________________
Men læll.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18264
Location: Lillestrøm

PostPosted: 20.04.2021 11:10    Post subject: Reply with quote

De fleste europeere fordømmer dette opplegget, men jeg er litt interessert i å høre hva de tenker eksempelvis i Asia hvor de ikke har samme tilknytning hverken historisk eller geografisk. For det er jo dèt dette ender opp som; et globalt produkt beregnet på eksport. Med en amerikansk investor i selve ligaen, klubbeiere fra Russland, Asia og USA samt sponsorer fra andre kontinenter er det åpenbart at man ser for seg at det er et større marked å hente penger fra enn det europeiske alene.

Her er det vel i grunnen ikke så mye mer å hente da "alle" allerede har et etablert forhold til fotball og de store ligaene, og når flere av lagene i de største ligaene har drakt- og stadionreklame med tegn og symboler som europeere i utgangspunktet ikke forstår og merkevarer som i praksis ikke en gang eksisterer i dette kontinentet sier det en hel del om forsøket på og/eller ønsket om å ekspandere til nye markeder.

For den del er det rimelig å anta at klubbene og deres eiere lever godt med noe tapt interesse i landene og kontinentet de hører til, så lenge de får ordentlig rotfeste på andre kontinenter. Og her gjelder jo intet annet enn å tjene mest mulig penger; jeg regner med at både JP Morgan, Glazer-slekta og arabiske kongefamilier driter greit i hvor pengene kommer fra så lenge det er mest mulig av dem.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Whoppa
Veteran


Joined: 21 Feb 2011
Posts: 1244

PostPosted: 20.04.2021 11:25    Post subject: Reply with quote

UEFA og FIFA står nå for de "ekte" verdiene som fotballen er bygget på, og kjemper hardt mot de kapitalistiske kreftene som vil ødelegge fotballen. Har jeg forstått dette riktig?
Back to top
View user's profile Send private message
abjoern
Veteran


Joined: 16 Aug 2008
Posts: 4242

PostPosted: 20.04.2021 11:32    Post subject: Reply with quote

Kast disse 12 / 15 klubbene ut av kommende CL og EL og gjerne nasjonale ligaer også.

Jeg er trygg på at de fleste lokale fans vil boikotte eller protestere mot superduperligaen. Hele opplegget vil kræsje. Det er glorifiserte treningskamper og det vil bli veldig tydelig.

CL og EL vil fortsette som før og med unntak av et par dominerende lag, vil konkurransen bli bedre enn på lenge.

Spennende tider i vente. Det Perez, de amerikanske eierne og JP Morgan har fått i stand her er virkelighetsfjern galskap og det kommer ikke til å funke, men ser ikke bort fra at det kommer til å føre til en del positive endringer; at det gir fotballfamilien et momentum til å se nærmere på strukturen og reglene slik at fotballen blir mer konkurransedyktig og supportervennlig.
Back to top
View user's profile Send private message
abjoern
Veteran


Joined: 16 Aug 2008
Posts: 4242

PostPosted: 20.04.2021 11:43    Post subject: Reply with quote

Whoppa wrote:
UEFA og FIFA står nå for de "ekte" verdiene som fotballen er bygget på, og kjemper hardt mot de kapitalistiske kreftene som vil ødelegge fotballen. Har jeg forstått dette riktig?


Nei, det handler ikke om at "penger ødelegger fotballen". Selvfølgelig er det penger i fotballen og en kan ikke legge skylden på UEFA for at det er stor etterspørsel etter TV-rettigheter og så videre.

Det er rett og slett et faktum. Spørsmålet er hvordan hele den europeiske fotballstrukturen skal forholde seg til dette på en måte som balanserer mange, ulike interesser.

Og det er åpenbart mange utfordringer som ennå ikke er blitt taklet på en god måte, som feks pengedoping, men UEFA prøver i det minste.

Når 12 klubber tar ballen og løper hjem med den, bør selvfølgelig resten av fotball-europa reagere. Disse 12 klubbene eksisterer ikke i et vakuum; de har på alle mulige måter nytt godt av den videre konteksten.

Det handler ikke om å få penger vekk fra fotballen; det toget forlot perrongen for 50 år siden. Det er alt for mange som inntar en relativistisk hvem bryr seg-holdning, "fotballen er allerede styrt av penger" og så videre. Om man ikke ser at dette opplegget får enorme konsekvenser for hele den europeiske fotballen, så har man ikke har skjønt stort.

Og hvis man mener at fotballen allerede er så ødelagt at det er like greit at den dør fullstendig, så ja okei.. men da diskvalifiserer man seg jo fra en debatt om hvordan fotballen bør takle eksisterende og fremtidige utfordringer på en best mulig måte.
Back to top
View user's profile Send private message
Nidarosballklubb
Proff


Joined: 15 Apr 2019
Posts: 268
Location: Norge

PostPosted: 20.04.2021 11:55    Post subject: Reply with quote

De som står bak mener det er nødvendig for å unngå at de største lagene dør. Vel, da tenker jeg det er bedre at de faktisk rakner, også kan vi starte litt på nytt og kanskje komme oss ut av dette pengefokuset.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7255
Location: Rosenborg

PostPosted: 20.04.2021 12:59    Post subject: Reply with quote

Sliter med å sympatisere med Real Madrid altså. At de har peiset på med lån i hytt og pine for å handle spillere som fulle sjømenn får de jaggu ta konsekvensen av selv
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
ODN
Proff


Joined: 26 Jun 2020
Posts: 250

PostPosted: 20.04.2021 13:36    Post subject: Reply with quote

Zorac wrote:
Så det viser seg altså at denne perpetuelle galskapen med pengebruk hvor vi stadig oftere ser overganger i milliard-klassen og "alle" spillerne i de største klubbene tjener sekssifret antall pund/Euro i uka ikke er bærekraftig over tid?


Problemet er ikke pengene som ligger i fotballen, for det er naturlig at de store summene som går inn i fotball - gjenspeiler seg i lønninger og overganger. Derimot, selve problemet ligger hos de som ikke har klart å drive klubbene sine på en bærekraftig måte - og de eksemplene er det nok av. Selvsagt skal dagens situasjon i samfunnet ta sin del av skylden, men dette er likt for alle.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
Page 11 of 15

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb