English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2024
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Talentutvikling
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59413
Location: Trondhjem

PostPosted: 04.10.2023 19:59    Post subject: Reply with quote

[Arne] Nypan mener fremdeles at kretsen overdrev. Og at «Tiger» også handlet mye om det sosiale - ikke bare spillerutvikling:

– Ja, de fikk masse erfaring mot god motstand tidlig, og det var jo selektering. Men ingen trodde at Sverre skulle bli proff da vi holdt på med «Tiger», sier han - og konkluderer:

– Det vi gjorde, var å legge til rette for en som maset og ville spille fotball hele tiden, og som hadde kompisene sine i fotballmiljøet. Noen drar på campingturer i feriene, andre står på vannscooter i Syden. Vi dro på noen ekstra cuper, i tillegg til å være med på alt i Nardo. Dette er Sverres barndomsminner.

Les mer: Supertalentets omstridte vei til toppen: - Kretsens håndtering står til stryk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59413
Location: Trondhjem

PostPosted: 17.10.2023 20:36    Post subject: Reply with quote

Styreleder Are Bergquist i NFF Trøndelag:

Ved å etablere et privat lag utenfor etablerte strukturer, kan man i større grad se bort fra gjeldende bestemmelser for den organiserte idretten. Man er ikke lenger bundet av NIFs barne- og ungdomsidrettsbestemmelser. Man deltar ikke i noe seriestruktur og har ingen plikter eller rettigheter opp mot NIF eller NFF. Det er privat.

Man stiller friere til å invitere med seg dem man ønsker å ha med. De man mener passer inn, eller i fotballsammenheng: de som er gode nok. Talentene. Man kan kontakte spillere og foreldre direkte, uten å være bundet av retningslinjer eller klubbavtaler, og man kan toppe lagene så mye man vil. Det er privat.

Man stiller også friere til å delta på reisecuper og turneringer utenlands. Ifølge barneidrettsbestemmelsene kan man dra på reisecuper innenlands (inntil to timers reise en vei) når man er 9–10 år og i Norden når man er 11–12 år. Dette er NFFs medlemsklubber ansvarlige for å påse. Private lag er ikke bundet av det samme.

Les mer: Slik aktivitet er ikke gratis, og heller ikke tilgjengelig for alle
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 4041

PostPosted: 18.10.2023 19:19    Post subject: Reply with quote

Jeg er mer bekymret over at penger kan ha vært til hinder for deltakelse i Tiger enn at dette var primært et tilbud for de aller beste.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59413
Location: Trondhjem

PostPosted: 13.02.2024 21:48    Post subject: Reply with quote

Enligt sportchefen [Per Ågren] kan MFF mäta sig sportsligt med FCK på ungdomssidan. Sett till budget är dock skillnaden milsvid. Där Malmö FF lägger ungefär 20 miljoner kronor årligen på sin ungdomsverksamhet investerar FC Köpenhamn uppskattningsvis minst det dubbla.

Investeringen har betalat av sig även på A-lagsnivå. Enligt analysinstitutet CIES siffror från förra året var FCK den europeiska klubb som gav tonåringar näst mest speltid under de föregående två säsongerna. Etta på listan? FC Nordsjælland.

(...)

Johansson ser däremot en självklarhet för FC Köpenhamn att hålla koll på spelare över 15 år i Skåne. FCK letar dock bortom den regionen. I U19-laget finns spelare från samtliga nordiska länder förutom Finland. Sverige representeras av 17-årige Neo Jönsson, som lämnade Stockholmsklubben Maj FC för 1,5 år sedan.

I magasinet Offside (nr 4/2023) förklarade Johansson att budgeten i FCK Talent hade tre- eller fyrdubblats sedan han först anställdes av klubben för mindre än tio år sedan. Rosenborg-tränaren svarar på om FCK scoutar i Skåne för att de kan, snarare än har ett behov av det?

- Det här inte en isolerad Skånegrej för FCK, det kan jag aldrig tänka mig. Utan klubben vill ha in så bra spelare som möjligt - och det gör de för att de vill och de kan, säger Johansson.

Tror du att övergångar likt Roonys kommer bli allt vanligare i framtiden?

- Det är svårt att säga. Reglerna är att du får hämta spelare från Europa när de fyller 16, och det var ett specialfall med Roony som gick ett år innan han fyllde 16, för att han bodde inom det som Uefa kallar för femmilsgränsen. Vi har väl redan sett spelare på ungdomsnivå från Helsingborg som spelat i Nordsjælland och så vidare. Det är väl troligt att vi får se den typen av arrangemang i framtiden också.

Alltjämt har Malmö FF en särställning i Skåne. Delvis är det tack vare klubbens olika skolakademier, som finns på 18 olika platser i landskapet. De ska hjälpa högstadieungdomar att kombinera fotboll och skola; ett fotbollsupplägg som Per Ågren menar är unikt i Sverige.

Akademichefen förklarar att grundtanken är en social aktivitet som går ut på att få så många gymnasiebehöriga elever som möjligt. Skolorna tar hjälp av instruktörer från MFF, som får en chans att lära känna spelarnas personlighet utöver den traditionella scoutingen.

Läs mera: Kampen om talangerna i Skåne: "Troligt med fler Roony-övergångar i framtiden"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 59413
Location: Trondhjem

PostPosted: 02.05.2024 21:55    Post subject: Reply with quote

Generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken, har valgt å kalle det «Prosjekt forsvarsspill».

Løken og hans kollegaer har nemlig innsett at Norge har havnet i bakleksa når det kommer til forsvarsspill. Han ønsker derfor en økt bevisstgjøring av betydningen og viktigheten av det defensive hos spillere, trenere og ledere på de ulike nivåene.

Ikke nødvendigvis med fokus på enkeltspillerens kvaliteter, men mer den kollektive tankegangen.

Les mer: Mener noe viktig har gått tapt i Norge: – Alle pratet om det før
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
fatslick
Senior


Joined: 02 Mar 2024
Posts: 222

PostPosted: 03.05.2024 14:10    Post subject: Reply with quote

2mas wrote:
Kampen om talangerna i Skåne: "Troligt med fler Roony-övergångar i framtiden"


Det evinnelige spørsmålet er: "Når skal en begynne å spisse lag". For å ta en rettesnor så eksisterer det g-15 landslag, selv om det ikke er ensidig fokus på kvalitet, men at det skal være geografisk representert. Kort fortalt: Et hypotetisk tilfelle at trøndelag har de suverent 10 største talentene i 14-15-års klassen, så kun et ekstremt mindretall. Jeg mener det bør være innenfor å spisse lag fra mellom 12 og 14. Men det jeg tror er like viktig er å få inn profesjonelle rådgivere i de ulike kretser som kan vurdere unge spillere
Back to top
View user's profile Send private message
Macha
Veteran


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 5500

PostPosted: 03.05.2024 14:13    Post subject: Reply with quote

Klarer man det uten at det går over idrettsglede? Til de som blir tatt inn? Til de som holdes ut? Hva med alle late bloomers? Det finnes sikkert mange gode måter å løse dette på, men man må ha med seg denne diskusjonen.
Back to top
View user's profile Send private message
waterfalls
Veteran


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 1854
Location: Stjørdal

PostPosted: 03.05.2024 16:08    Post subject: Reply with quote

Synes hele premisset med spissing blir feil. Det som er det viktigste er differensiering slik at flest mulig spillere får utfordret seg nok, samtidig som at det ikke blir for vanskelig eller for lett. Det å ha et opplegg som gjør at alle blir utfordret og får kjenne på mestring må være målet. Så må man også forsøke å ivareta sosiale miljø lengst mulig og best mulig i tillegg, og det er en vanskelig balansegang dette. Det å skulle differensiere godt nok for 20-30 spillere er utfordrende, og jeg mener også det er bedre at klubbene blir flinkere til å praktisere hospitering.

Å skape et godt nok tilbud for alle er noe av det vanskeligste som finnes, skal man prioritere et godt tilbud til de beste for at de skal utvikle seg eller skal man prioritere å ta vare på de som ikke er fullt så gode for at flest mulig skal henge med. Mister man de beste er det kort vei til at nest beste slutter, men det er også kjedelig å være med om man får lite spilletid og lite mestringsfølelse.

Vi har jo sett VG fokusert på Oslo-fotballen, hvor det koster masse penger å ha unger i klubbene med betalte trenere og akademi og hvor det rekrutteres fra andre lag. Konsekvensen er jo at andre lag mister hele kull fordi spillere drar.
Back to top
View user's profile Send private message
fatslick
Senior


Joined: 02 Mar 2024
Posts: 222

PostPosted: 03.05.2024 16:18    Post subject: Reply with quote

Macha wrote:
Klarer man det uten at det går over idrettsglede? Til de som blir tatt inn? Til de som holdes ut? Hva med alle late bloomers? Det finnes sikkert mange gode måter å løse dette på, men man må ha med seg denne diskusjonen.


Ser ikke helt det som problemstilling, så lenge det er gode pedagogiske ledere. Hvis en ser på breddeklubber, så ser en at de har flere lag så de tilbyr flere lag. Men igjen, en kan minne på at NFF driver en slags spissing med å ha g-15-landslag. Selv om det kan taes med klype salt. For der handler det like mye om at "hele landet skal være representert" enn at en konsekvent velger de anser som de beste

Late bloomers er velkjent. Men en kan ikke drive talentutvikling med en raus holdning til late bloomers. Selvfølgelig vil det være enkelttilfeller som kommer tilbake og biter en ræva. Men i blant så har en klubb tillit til en spiller er "late bloomer", som Sæter idag. Helland er en spiller som en bommet på og som kom tilbake senere.

Rbk som andre eliteserieklubber, gjør en solid "rengjøring" i junior/Rbk2/Akademi-stallen i begynnelsen av hvert år. En kan ikke opprettholde kvalitetstreninger hos unior/rbk2/akademi med 100 spillere fordi man ikke har fortalt eldre juniorer at de ikke dessverre ikke vil bli tilbudt a-kontrakt

AJ skal ha honnør for at han har valgt å gi spillere i junioralder få prøve seg mot voksenspillere. Noen spillere har takket ved å vise tilliten verdig. Andre ikke så mye. Synd for RBK at en ikke har funnet backer som "prøveverdig". For både UYJ og Reitan behøver konkurranse
Back to top
View user's profile Send private message
fatslick
Senior


Joined: 02 Mar 2024
Posts: 222

PostPosted: 03.05.2024 16:50    Post subject: Reply with quote

2mas wrote:
Mener noe viktig har gått tapt i Norge: – Alle pratet om det før


Norge var vurdert som nr 2 i verden en gang i tiden. Dette var hovedsaklig defensiv styrke. Norske forsvarspillere var høyt etterspurt. F.eks Manu vant serien med å ha 2, gjentar 2 forsvarspillere som ble brukt mye.

Men det er vanskelig å gjennomføre fordi klubber på øverste nivå vil gjerne være veldig trygge på en spiller. En ser jo RBK's valg av Volden vs Røsten. AJ har formidlet til sistnevnte at han har litt for mye juniortakter. Men de har ikke vurdert han som håpløs ved å terminere kontrakten. De har gitt han muligheten til å utvikle seg med å spille mot spillere på nestøverste nivå. Og det kan muligens medføre at han blir en bedre spiller

RBk skal ha honnør for å satse på en forholdsvis urutinert 1.keeper, og enda mer urutinert 2.keeper. Det er ekstremt få keepere som får sjansen på øverste nivå som er 20-ish eller under. For keepere blir egentlig ikke best når de er nærmere 30 år

Og selv om en satser på utvikling, så vil norske klubber ofte merke sin plass i næringshierkiet. Ta Sander Tangvik. Han er 21 år. Hvis han viser kvalitet, så vil klubber bli interessert i han.

Hadde jeg vært sportsdirektøri i RBK eller min klubb Enga, så ville jeg sjekket markedet for en keeper som var bosman og som kom fra midtre til nedre halvdel i øverste liga i skottland på gjerne 35 år. En tannløs rødhåret jævel som satte skapet veldig på plass om hvor forsvarslinja skulle settes.. En langsiktig investering? Nei, men trolig trygge hansker i fravær av Tangvik
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Page 22 of 22

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2024 RBKweb